Hõbelusikas põhikategooriate nominendid 2007 selgunud
Eesti Gastronoomia Selts valis välja selle aasta
nominendid põhikategooriates. Tasavägisest eelvoorust
pääses lõppvooru edasi igast kategooriast kolm parimat
söögikohta. Üheksa kuu jooksul hindasid seltsi kohtunikud
juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti
üle Eesti. Esimese hindamisvooru tulemused luges kokku rahvusvaheline
audiitorfirma PricewaterhouseCoopers ning Seltsi nõukoda valis
punktisummade kaalutud keskmiste põhjal kolm parimat toidukohta igas
kategoorias, mis esitatakse kohtunikele teise vooru hindamiseks.
Kategooriate võitjad avalikustatakse 25. jaanuaril 2008 toimuval
pidulikul galaüritusel, kus kuulutatakse välja kahe vooru tulemuste
põhjal võitjad kümnes eri kategoorias. Lisaks eespool
mainitud põhikategooriatele leiavad tunnustamist ka kõige
lapsesõbralikum restoran, parim paik Tallinnas, parim
õllepakkuja, aasta kokk ning parima veini ja toidu sobivusega restoran.
Esimest korda sel aastal antakse välja auhind parimat Eesti toitu
pakkuvale söögikohale.
Gastronoomiaauhinnaga
Hõbelusikas, mida annab alates 2004. aastast välja MTÜ
GastronomyAwards Society of Estonia, tunnustatakse Eesti parimaid
toitlustusasutusi, kus on kvaliteetne teenindus ning kes on aasta jooksul
parandanud eesti toidukultuuri. Auhind on ühtlasi märgiks kliendile
heast teenindusest ja meeldivatest maitseelamustest.
Vaata lisa: www.silverspoon.ee
• Restoran Bonaparte
• Restoran Stenhus
• Restoran Ö
Kategooria “Parim restoran” nominendid:
• Veinirestoran In Studio Vinum
• Restoran Karl Friedrich
• Vertigo brasserie
Kategooria “Parim kohvik” nominendid:
• Cafe Truffe (Tartus)
• C’est La Vie kohvik
• UpUp Lounge
Kategooria “Parim pubi” nominendid:
• Altja kõrts
• Restoran-õlletehas Beer House
• Suure Tõllu Körts (Saaremaal)