23.04.2010, 00:00
Joogisoovitus: Tervistav märjuke loodusest
Kasemahl on läbi puu filtreeritud vesi koos selles lahustunud suhkrutega. On ammu teada, et kase- ja vahtramahl on tervistavad joogid. Kasemahlas usuti olevat maagilist väge, mis pidi aitama saja tõve vastu ja joojat noorendama. Raviks juuakse kasemahla üks klaas enne sööki, seni kuni kevadel värsket mahla jätkub. Kindel märk kase mahlajooksu algusest on see, kui oksa murdekohale ilmub puumahla tilgake. Külmal kevadel kestab mahlajooks kauem. Mida külmem oli talv, seda magusam on kasemahl. Maitse järgi võib kasemahlale lisada sidrunit või värskeid peeneks hakitud ürte. Huvitava maitsega joogi saab kasemahlale sortsu rummi lisades. Mahla saab plastpudelites sügavkülmas säilitada.