Maitsemärkmikust
• Mirabo Walnut on kreeka pähklitega brie tüüpi juust, mis valmib Baierimaal Alpide jalamil kasvanud lehmade piimast. Et juust saaks mahe, pehme ja koorene, lisatakse juustusegusse head hapukoort ning kaetakse see krõbedate kreeka pähkli poolikutega.
• Sakslaste suitsujuustud ehk Raucherkäsed on Saksa juustude seas enim eksporditud ning erinevad meie analoogidest nii maheduse, väiksema soolasuse kui kooresema maitse poolest. Traditsiooniliselt valmivad need Baieri emmentalist naturaalse suitsutamise teel. Moodsaim versioon samast juustust sisaldab tükeldatud sinki.
• Maasdammer on samuti emmentali tüüpi juust, konsistentsilt nõtke ja maitselt mahe, umamine ja meenutab pannil magusaks küpsenud sibulat. Mõnusalt vähesoolane, ent hea vürtsika lõpuga. Kohalik Baierimaa Emmentaler on Šveitsi originaaliga võrreldes rasvasem ja tundub maitselt palju kooresem. Kaks kuud küpsenud juust on magus, veidi hapukas ja puuviljane. Samasse tüüpi kuuluv, sama kaua küpsenud ning samuti vähesoolane Illetaler on oma stiililt rohkem meeltmööda neile, kes naudivad juustus koore mahedust ja vähesemat magusust.
• Kuigi sakslastel on olemas võijuust (Butterkäse), on sellest veelgi rasvasem hoopis sinihallitusega vääristatud Regina Blue. See on tõeline naudingujuust, koorevõine ja ka hästi kollane. Samasugust võist joont hoiavad ka Royal Blue ning kergelt hapukas Dor Blue. Kõik need juustud esitlevad seega üht stiili – õrnamaitselisust ja vähesoolasust.
• Baieri tuntuimas sinihallitusjuustus Montagnolos võidutsevad nii pikantsus kui rasvasus (kuivaines 70%). Seente moodi umami muutub pähkliseks põhimaitseks ning lõpeb vürtsikalt. Tegu on hinnatud sinihallitusjuustu, cambozola tüüpi juustuga, mille valmistamisel lisatakse piimasegusse kreemisuse saavutamiseks ehtsat koort.