Eestis selgitati 50 parimat restorani teist aastat ning mõlemad korrad on esimene olnud restoran Ö. Väljakutsest panna ühele toidulauale parim, mida Soome lahe kummalgi poolel valmistada osatakse, ei suutnud keelduda kumbki mees. Aga huvitavaks sündmuseks teeb ühise õhtusöögi see, et restoranid, samuti nende peakokad, on üsna erinevad. Kui mitte suisa vastandlikud.

Chez Dominique peakokk Hans Välimäki paneb esimeste seas taldrikule kulinaariamaailma uusimad väljamõeldised.

Paneb kõik ühekorraga. Hansu toite ei saa süüa. Neid saab ainult degusteerida. Nii palju on eri maitseid koos ühel taldrikul, et sööja on nagu karussellil. Keerutada mõni tiir on elamus. Aga mida rohkem tiire, seda rohkem hakkab pea ringi käima.

Sarnaselt rõivamoega on ka toidumood praegu mitmekülgne. Moodne on teha süüa kõigest, mis pärineb võimalikult lähedalt. Seda suunda esindavad restoran Ö ja peakokk Roman Zaštšerinski. Te ei usu, aga osa rohelisest teie taldrikul ei ole toodud mitte turult, vaid on korjatud restoranist üle tee asuvast pargist. Niisugusest toorainest saab ja tuleb valmistada ainult väga lihtsat toitu.

Loomulikult jäävad mõlemad kokad oma tavadele truuks ka ühist menüüd tehes. Aga toidulaual vastandid vastu ootusi ei põrku, vaid hoopis täiendavad teineteist üllataval moel. Hansu peadpööritavad trikid leiavad aset lõbustuspargis, kus on toibumiseks Romani rahulikumad atraktsioonid. Need on nagu viskemängud täpsuse peale, kus üllatavalt puhtad lihtsad maalähedased maitsed on auhindadeks.

Kuna lõbustuspark viibib mõlemas linnas vaid ühe päeva, on jälle oodata, et osa huvilisi jääb ukse taha. Kahju!