06.02.2009, 00:00
Kama Tallinn – uus eesti kokteil
Uuest Eesti köögist räägitakse juba päris pikka aega. Aga missugused on trendid joogimaailmas? Maitsmas käis Aivar Hanson.
Hiljuti korraldas Dansukker Eesti baarmenide seas kokteilivõistluse,
mille ühes voorus pidid osalejad valmistama tänapäevase
rahvusliku joogi. Paras pähkel. Kui vaadata Eesti baarilette, siis
kodumaised joogid just palju ruumi enda alla ei võta.
Trenditegijad baarmenid otsivad toreda stooriga iseloomukaid jooke igalt
poolt. Ja leiavad ka.
Lõuna-Ameerikast, Aafrikast...
kust iganes. Nii suure vabadusega ongi trendi tegemine rohkem
kättevõtmise asi.
Ja õnnestub meilgi.
Nimetatud võistlusel kõige rohkem punkte kogunud kokteil Kama
Tallinn ei sisalda mitte midagi uut koostises, küll aga kuhjaga
inspiratsiooni ja katsetamisjulgust. Kuna kõik komponendid on teil
suurima tõenäosusega kodus niikuinii olemas, proovige
järele!
Jook on magusapoolne, hästi tasakaalus ja nii
rahvuslik, et võtab silma niiskeks. Peaks saama kohustuslikuks iga
endast lugupidava Tallinna baari menüüs. Kuni aga nii pole juhtunud,
võite rahulikult kodus külalisi kostitades ise loorbereid
lõigata.
Joogi autor on Marge Mänd. Ligi
kümneaastase töökogemusega, Eesti baarmenite paremikku kuuluv
daam.
- 1 tl kamajahu
- 1 tl tumedat riivitud mõru šokolaadi
- 0,5 tl vanillsuhkrut (Dansukker)
- 4 cl koorelikööri Vana Tallinn Cream
- 3 cl rõõska koort 10%