neljale

• 450 g kuubikuteks lõigatud

kanarinnafileed

• 230 g pikateralist riisi

• 200 g rohelisi ube tükeldatuna

• 600 ml kanapuljongit

• 100 g rohelisi herneid

• 100 g valgeid ube

• 3 kooritud ja tükeldatud küpset tomatit

• 2 purustatud küüslauguküünt

• tükeldatud punase ja rohelise seemneteta paprika kaunad

• hakitud punane sibul

• 0,5 tl safranit

• 3 sl oliiviõli

• maitsestamiseks soola ja pipart

• kaunistuseks hakitud peterselli


Valmistamine

Prae suurel pannil sibul, küüslauk ja paprika kuumas õlis mõne minutiga pehmeks. Lisa juurde riis ja sega, kuni see on kergelt küpsenud ja riisiterad on läbipaistvad. Sega juurde safran, puljong ja maitseained ning hauta kaane all 15 minutit. Tõsta juurde ülejäänud aineid ja hauta kaane all veel 5–10 minutit, kuni vedelik on aurustunud. Paella peab olema üksnes niiske. Kaunista hakitud peterselliga ja serveeri kohe. Eksootilise paella saad, kui lisad peale kanaliha veel mõnd valge lihaga kala, kammkarpe ja kalmaare.