26.07.2007, 00:00
Kanapaella safraniga
Retsept pärineb Tour de France’i sportlaste erimenüüst, mille kõrvale juuakse rohkelt energiat andvat spordijooki, mis on aga tugitoolisportlastele ilmselgelt liiast. Spordijook tasub asendada veega.
Kanapaella safraniga
neljale
•
450 g kuubikuteks lõigatud
kanarinnafileed
• 230 g
pikateralist riisi
• 200 g rohelisi ube tükeldatuna
•
600 ml kanapuljongit
• 100 g rohelisi herneid
• 100 g
valgeid ube
• 3 kooritud ja tükeldatud küpset tomatit
• 2 purustatud küüslauguküünt
•
tükeldatud punase ja rohelise seemneteta paprika kaunad
•
hakitud punane sibul
• 0,5 tl safranit
• 3 sl
oliiviõli
• maitsestamiseks soola ja pipart
•
kaunistuseks hakitud peterselli
Valmistamine
Prae suurel pannil sibul, küüslauk ja paprika kuumas õlis
mõne minutiga pehmeks. Lisa juurde riis ja sega, kuni see on kergelt
küpsenud ja riisiterad on läbipaistvad. Sega juurde safran, puljong
ja maitseained ning hauta kaane all 15 minutit. Tõsta juurde
ülejäänud aineid ja hauta kaane all veel 5–10 minutit,
kuni vedelik on aurustunud. Paella peab olema üksnes niiske. Kaunista
hakitud peterselliga ja serveeri kohe. Eksootilise paella saad, kui lisad peale
kanaliha veel mõnd valge lihaga kala, kammkarpe ja kalmaare.