Menüü on lühike, pisikeste kirjavigadega, kuid valikut teha pole see-eest raske ning oht, et miski on otsa saanud, vähetõenäoline. Veinimenüü rõhub rohkem lihtsale ja suvisele veinile, on õige pikk ning iga joogi nime taha pole paljuks peetud lisada selle väike, kuid põhjalik maitsekirjeldus. Majaveinid ei ole siin salastatud, vaid nii klassikalised Chardonnay, Cabernet Sauvignon (mõlemad Terra Andina veinid Tšiilist) kui ka mitte nii klassikaline roosa majavein (Calvet Rosé d´Anjou) on Fish&Wine menüüs kohe nimepidi kirjas. Klaasikaupa veine (50 krooni ringis 12 cl) leiab riburada veel juurdegi, mis teebki sellest paigast otsejoones teistmoodi koha. Peale tavapärase Chardonnay on olemas ka värskust kummardav Riesling, lilleline Sauvignon Blanc ja pakkuda on juletud isegi vürtsikat Pinot Grigiot. Punaste veinide marjavalik on väiksem, kuid stiiliskaala laiem. Pepsimatele puhkuse nautijatele või pidulikeks juhtudeks on olemas ka mõned tõsised väärisveinid, näiteks Burgundiast pärit Michel Picardi vein Chassagne-Montrachet 1er Cru Blanc “Les Chaumées”, mille pudeli eest tuleb välja käia 1400 krooni.

Menüüd uurides ei unusta ettekandja soovitamast meile päevamenüüd, on üldse abivalmis ja taktitundelise suhtumisega, teenindades kliente tasakesti, kuid nobedalt.

Eelroogadest sobiksid mulle nii lõherull riisi ja kalamarjaga kui ka näiteks toekas kohast uhhaa, mis seekord rekordkuuma ilma pärast kahjuks proovimata jääb, sest välja valin ma hoopis angerjasalati rucola, peedilehtede ja hernevõrsetega (75 krooni). Rohelise salati kõrge kuhi näeb välja isuäratav – krõmpsuvalt värske. Silmarõõmuks on salatile sätitud mõned kollased kirss-tomati poolikud, mis maitsevad magusalt. Peedilehti ma salatist küll ei leidnud, kuid see-eest on tubli peakokk võtnud vaevaks ja eiranud paljude värske rohelise salatilembide rõõmuks lehmasöödast hiina kapsast. Selle asemel on taldrikule ohtralt rebitud palju mahlasemat ja maitserohkemat jääsalatit, koos mõne teravamat maitset lisava rucolalehega. Salatikaste on pehmelt hapukas, veiniäädikane ja kergelt ürdine. Angerjaliha on õrn-õrn, kergelt veiniäädikane ja ürdine. Kalal puudub tugev rasvane ja raske olemine, see on delikatesne ja hõrk. Ürdi ja kalamaitsed loputan ma alla kergelt jasmiinilõhnase, kerge, noore ja happelise Sitsiiliast tulnud Zonini veiniga Insolia (saab ka klaasiga tellida, 55 krooni). See võiks olla serveeritud pisut jahedamana.

Soojaks roaks valitud käsitsi valmistatud majapelmeenid lõhe-mousse forellimarja ja hapukoorega (110 krooni) on maitselt oma hinda väärt, kuigi et pelmeene on taldrikul pisut vähevõitu, kui eestlase kombel eelroog üldse vahele jätta. Helekollased ja siidise konsistentsiga pelmeenide lõhetäidis maitseb naturaalselt, nagu v&am p;am p;am p;au ml;ike törts hapukoortki, mis on koduselt paks ja rasvane. Vahel ju võib! Lõheroa kõrvale nauditud lilleline ja kerge Soave Classico DOC on roale tasakaaluks ning ei hakka rinda pistma ka soolase forellimarjaga, vaid laseb sel rahulikult suus ühte sulada.

Kolme magusroa juures jääb silm esilagu pidama mandliküpsistele dessertveiniga, kuid kodujuustukook valge šokolaadiga (65 krooni) tundub ahvatlevam. Koogitükk on õige suur, mahedalt magus ning on paari pandud hapumagusa astelpajukastmega. No juba koogi ja klaasi veini pärast tasub siia linnamüüride vahele tulla küll, kuhu turist nii väga kergelt ei satu ning kus hinnadki on veel avamisjärgselt ahvatlevad. Ja et parim suvine tooraine praegu omast käest võtta, oleks selle kasutamatajätmine kurjast. Kes aga eksootilist kraami väga taga igatseb, saab siit kaasa osta purkidesse konserveeritud anšooviseid, teokarpe ja tigusid või siis kingiks kallist kalamarja pudeli šampanjaga. Nurgapealselt õdus ja värskehõngulise köögiga on Fish&Wine.

“Fish&Wine”
Tallinn, Sakala 20
Avatud
E-R 8-23.30
L 11-23.00
P suletud

Hinne 8.5