11.12.2009, 00:00
Kiire võileivaamps
Alati ei jõua töötavad vanemad koolilapsele lõunasööki soojendamiseks eelmisel õhtul valmis teha. Vahel tekib vajadus millegi kiire ja lihtsa järele, mille valmistamisega ka laps ise hakkama saab, aga mis oleks tervislikum kui traditsiooniline friikartul ja pihvid. Vihterpalu mõisa peakokk Erki Palo pakub selleks toeka võileiva.
Nädala retsept: Soe võileib kanašnitsli, seente ja
juustuga
Vaja läheb
- 1 puhtast toorainest valmistatud kanašnitsel (nt Kikas)
- 1 viil musta leiba
- 4 keskmise suurusega šampinjoni
- 10 g riivitud juustu
- võid
- soola ja pipart
- balsamico-kreemi
- toiduõli
Valmistamiseks
prae
leivaviil võis. Viiluta seened, maitsesta soola ja pipraga, prae kergelt
läbi. Aseta ahjuplaadile praetud leib, sinna peale kanašnitsel,
seejärel seened ning kõige peale riivitud juust. Küpseta ahjus
180 kraadi juures 7 minutit. Vala soojale võileivale pisut
balsamico-kreemi ning serveeri rohelisel salatil.