>200 g cannelloni-pastat

Täidis:

>1 muna

>100 g maitsestamata toorjuustu

>400 g Piimameister Otto ricotta kohupiima

>300 g mozzarella’t

>70 g Parma sinki

>90 g riivitud Parmesani

Tomatikaste:

>400 g purustatud tomateid

>200 g kirsstomateid

>75 g varssellerit

>1 väiksem (60 g) porgand

>1 keskmine (75 g) sibul

>2 tl meresoola

>peotäis värsket basiilikut

>1 sl oliiviõli

>värskelt purustatud pipart

>pruuni suhkrut

Tomatikastme tegemiseks haki sibul ja varsseller, riivi porgand ja poolita kirsstomatid. Sega kõik kokku, lisa sool ja basiilik ning kuumuta 20 minutit kaane all aeg-ajalt segades. Jahuta pisut ja püreesta. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lisa oliiviõli ja sega ühtlaseks.

Täidise valmistamiseks vahusta kergelt muna, lisa toasoe toorjuust, ricotta, riivitud mozzarella, hakitud Parma sink ning pool riivitud Parmesanist. Sega ühtlaseks ning maitsesta värskelt jahvatatud pipraga.

Tõsta ahjuvormi põhja õhuke kiht tomatikastet. Täida cannelloni. Mugav on täitmiseks kasutada kilekotti, mille ots on ära lõigatud. Lao täidetud cannelloni kõrvuti tomatikastmega. Kui kõik on täidetud ja ritta laotud, vala peale kogu tomatikaste. Riputa peale ülejäänud Parmesan ning küpseta 180 kraadini eelkuumutatud ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt.Sparglipirukas ricotta ja tomatiga

>500 g pärmi-lehttainast

>1 muna

>200 g Piimameister Otto õrnsoolast ricottat

>2 muna

>riivitud Parmesani

>150 g kirsstomateid

>1 suurem spargel

>soola, pipart

>värsket basiilikut

Sulata pärmi-lehttainas, rulli pisut õhemaks. Klopi lahti muna ning pintselda sellega üle kogu tainapind. Keera piruka servast umbes 1 cm laiune riba taina peale, pintselda munaga ning lõika murtud ääre väliskülg terava noaga läbi. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pirukapõhja u 10 minutit.

Sega kokku ricotta, muna ja riivitud Parmesan. Poolita kirsstomatid, murra ära spargli puitunud ots. Tõsta küpsenud tainale täidis, lao peale spargel ja kirsstomatid. Küpseta 180 kraadi juures 10–15 minutit. Lase pisut jahtuda ning naudi soojalt.Frittata rukola, suitsuvorsti ja ricottaga

>3 muna

>200 g (1 karp) Philadelphia toorjuustu

>1 paprika

>soola-pipart

Esmalt rösti paprikad 250kraadises ahjus, kuni ääred muutuvad pruunikaks. Vahusta munad ning seejärel sega hulka toasoe toorjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Määri ahjunõu kergelt oliiviõliga. Kui kasutad mitut portsjoninõud, jaga munasegu neisse ühtlaselt. Lao peale viiludeks lõigatud suitsuvorst või muu suitsuliha, röstitud paprika, ricotta ja rukola. Riivi peale Parmesani ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit.Ricotta

on traditsioonilist Eesti kohupiima meenutav itaaliapärane värske toorjuust. Näeb välja nagu kohupiim, kuid on maitselt mahedam ja väiksema happesusega. Laialdaselt kasutatav soolaste ja magusate roogade ning küpsetiste valmista-miseks.