Leivakreem kuivatatud jõhvikatega

kuuele

Vaja läheb

150 g Fazeri musta leiba
1/2 dl suhkrut
1 dl vahukoort
3 dl vett
50 g kuivatatud jõhvikaid
3 sl hapukoort (Saare smetana)
peotäis pohli

Valmistamiseks

vala vesi koos suhkruga potti, lisa tükeldatud must leib ja kuivatatud jõhvikad ning keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades ühtlaseks massiks. Lase jahtuda ja vahusta mikseriga. Lisa vahukoor ja vahusta õhuliseks.

Serveeri paksema hapukoorega, kuhu on hulka segatud pohli või muid hapukaid marju.


Räimerullid tomatikastmes

neljale

Vaja läheb

800 g räimeliblikaid
1 keskmine mugulsibul
1 sl riivitud värsket ingverit
3 suuremat tomatit
6 dl tomatimahla
2 oksa värsket tilli

Valmistamiseks

lõika kääridega räimeliblikatelt seljauim, keera räim rulli nii, et nahk jääks väljapoole. Lao räimerullid ühe kihina ahjuvormi. Koori tomatid, lõika neljaks, eemalda seemned ja haki tomati viljaliha väikesteks kuubikuteks. Haki ka sibul väikesteks kuubikuteks ning sega riivitud ingveri, tomatikuubikute ja tomatimahlaga kokku. Maitsesta saadud tomatikaste soola ja pipraga ning vala räimerullide peale. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 200 °C juures 20–25 min. Valmis räimevormile haki peale värsket tilli. Paku koos keedukartuli ja kurgi-redisesalatiga. Räimerullid sobivad hästi ka külmalt suupistetena Fazer Terase taskuleivaga.


Maasikad Karl Fazeri piimašokolaadis

Vaja läheb

300 g värskeid maasikaid
200 g Karl Fazeri piimašokolaadi

Valmistamiseks

pese ja kuivata maasikad. Tükelda piimašokolaad kuumakindlasse kaussi, mis mahuks väiksema kastruli peale. Sulata tasaselt keeva vee kohal šokolaad voolavaks. Kasta maasikad poolest saati šokolaadi sisse ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud alusele tahenema.

Hea nipp on kasutada jääkuubikute vormi. Selleks määri vorm kergelt oliiviõliga üle, säti poolitatud maasikad kuubikuresti pesadesse ja vala peale sulatatud šokolaad. Tahenenuna saad šokolaadimaasikad hõlpsalt vormist välja koputada ja kandikul koos kommidega magusaks pakkuda.