Kosutav talvine borš
Väidetavalt vajame uuel ajastul toidust saadavat energiat varasemast vähem, seega peaks kõhul ja rahakotil nüüd kergem hakkama.
Mina keetsin jõuluhanest ülejäänud kontidest korraliku potitäie boršisuppi. Maitsva supi eelduseks on hea puljong ja retsept. Roman Zaštšerinski kokaraamatust leitud retsepti kasutades sai supp sama maitsev kui tema kohvikus MOON pakutav. Ka järgmisel päeval kiitsid nii suuremad kui pisemad sööjad seest soojendava supi maitset. Mina omakorda kiidan Romani kokaraamatut.Romani boršPuljongiks läheb vaja
■1 kg kondiga veise- või linnuliha (mina keetsin puljongi hanekaelast ja -kontidest)
■3 l vett
■2 loorberilehte
■8 musta pipra tera
■mõned nelgi- ja vürtsiterad
■1 sibul
■1 porgand
■1 sellerivars
■3 küüslauguküünt
Supiks
■800 g peeti (keedetud)
■¼ valget peakapsapead
■1 suurem porgand
■1 suurem või paar pisemat sibulat
■4 kartulit
■2 sl tomatipastat
■1 sl soola
■1 sl suhkrut
■1 tl 30% äädikat
■4 küüslauguküünt
■musta pipart
Serveerimiseks
■värsket peterselli ja rohelist sibulat
■hapukoort ja musta leiba