Võimalusi selleks on mitmeid. Uuemate ressiivrite, kodukinoseadmete ja võimendite taha saab ühendada mitu paari kõlareid. Juhtmeid laiali vedades on võimalik kuulata meelismuusikat teisteski tubades. Kuid juhtmete vedamine vast valminud elamises on siiski üsna tüütu. Muusika levitamiseks kodus võib kasutada ühtlasi arvutivõrku, kuid see tegevus eeldab üsna head tehnilist taipu ja arvutitundmist.

Teeme asja lihtsamaks

Kui su kodus puudub juba ehituse käigus korralikult läbi mõeldud ja seintesse peidetud kogu elamist ämblikuvõrguna kattev kõlarijuhtmete ahel, siis on targem kasutada kõlareid, mis täidavad tube helidega täiesti juhtmevabalt. Paljud neist kasutavad wifi- ja/või Bluetooth-ühendust, ja mõnesid neist saab ühendada ka juhtmega. Sageli käib asja juurde ka mobiilirakendus, mille abil võib seadmeid hõlpsalt juhtida, panna eri ruumides mängima erinevaid asju. Siinjuures tasub tähele panna olulist asja. Kui valida erinevate tootjate traadita kõlarid, võib süsteemi kui terviku toimimisele saada takistuseks see, et need ei hakka lihtsalt koos tööle. Ühe firma toodete puhul on asi aga lihtne ja kodu hõlmava meelelahutussüsteemi loomisega saab hakkama igaüks.

Ei mingeid kaableid

Kui heliinsener Amar Bose alustas umbes 50 aastat tagasi uut tüüpi kõlarite väljatöötamist, mis kasutavad muusika kõrvadesse viimiseks ka helide peegeldamist seintelt ja laest, ei juletud juhtmevabadusest veel unistadagi. Siiski on enamik tänaseid kodukasutajale mõeldud Bose tooteid juhtmevabad ja tähistatud ühise nimetajaga SoundTouch. Peale oskuse edastada heli üle wifi, on neil ka mitmeid lisavõimalusi, nagu striimimine otse internetist, Spotify, Deezeri või internetiraadio kuulamine ning oma telefoni või nutiseadmesse salvestatud lemmikute nautimine, sest kõikidel Bose SoundTouchi toodetel on Bluetoothi tugi. Lisaks kõlaritele kuuluvad sarja muusikakeskus ja soundbar. Kõiki neid võib juhtida tasuta telefonirakenduse SoundTouch kaudu ning ühendada ühtseks meelelahutusüsteemiks.

Kuidas liita SoundTouchi kõlareid juba olemasoleva helisüsteemiga?

Lihtne vastus: juhtmevabalt. Vaja on vaid pisikest SoundTouch Wireless Link adapterit, seadet, mis tõlgib kodukinokeskusest, ressiivrist või muust allikast tuleva heli juhtmevabadele kõlaritele arusaadavasse keelde. Nagu teisedki SoundTouchi tooted, striimib adapter muusikat otse internetist ja võimaldab kuulata laule oma lemmikseadmest, Spotifyst, Deezerist või internetiraadiost. Vajalik üksnes koduse wifi-võrgu olemasolu.

Igasse tuppa oma SoundTouch

Sarja pesamuna SoundTouch 10 sobib ideaalselt pisemasse kööki või kirjutuslaua servale ning tekitab sedavõrd sügavat heli, et kõrvaltoast kuulamisel jääb mulje nagu mängiks kuskil mahlakas stereosüsteem. Suuremad SoundTouch 20 ja SoundTouch 30 täidavad muusikaga hõlpsalt ka suurema ruumi ning on võimelised tantsitama ka tervet majatäit pidulisi. Sama võimekas on ka muusikakeskus Wave SoundTouch, mis võimaldab nautida lemmikuid internetist, CD-plaadilt või raadiost.

Lastetoa või magamistoa teleri juurde sobib suurepäraselt SoundTouch 300 Soundbar, mis pakub parimat jõudlust, rikkalikku heli ning võimsamat bassi kui ükski teine samas suuruses soundbar. Kui madalatest sagedustest vajaka jääb, saab sellele lisada bassikõlari Acoustimass 300 ja tagakõlarid Virtually Invisible 300.

Kui aga soov nautida elutoas ülikvaliteetse heliga filmielamusi, tasub valida mõni Bose lipulaevadest, valmis kodukinosüsteem Lifestyle, mida pakutakse praegu kaht erinevat mudelit.

Kõik Bose tooted ja edasimüüjad leiad kodulehelt www.tedra.ee.

Jaga
Kommentaarid