Aga nii nagu rõivamood võtab ühtäkki omaks mõni aasta tagasi naeruväärseks peetud kombinatsioonid, kehtib seesama ka teiste trendide puhul. Eriti siis, kui trend alles hakkab sündima.


Jookide maailmas on praegu trendikas juua kokteile ja neist ka aina rohkem teada saada. Kokteil söögi kõrval ei ole enam tabu, aga hoogu minna ei maksa. “Nautida” viina jõujoogiga või džinn-toonikut koos lambakarreega on naeruväärne ja selleks ka jääb.


Trende loovad kokad on “baarileti otsaga kööki tirinud” ja valmistavad seal alkoholiga segamiseks niisuguseid asju, mida baarileti taga teha ei saa. Aga see ootab meid ees lähimas tulevikus.


Tänaseid ahhetamapanevaid segusid on õige ikka veel baaride ja lounge’ide menüüdest otsida.


Maailma parim on Tallinnas!



Missugune on maailma parim kokteil? Loomulikult see, mis maitseb kõige paremini. Aga maitsed on ju erinevad?


Vastus on siiski lihtsam, kui arvata võib. Nii nagu peaaegu igal alal on võimalik võistelda, võisteldakse ka kokteilide segamises. Võistlusi on päris palju erinevaid, aga kõige-kõigem on Ülemaailmse Baarmenide Assotsiatsiooni maailmameistrivõistlused. Selle võistluse võitnud kokteil on ametlikult aasta aega maailma parim, kuniks järgmise võistluse võitja asemele tuleb.


Lõppema hakkava aasta parimat kokteili saab maitsta Milanos, Moskvas ja Dubais, aga nii kaugele pole vaja sõitma hakata. Seda saab ka Tallinnas. Ja mitte järele tehtult. Hetkel valitsev maailmameister on eestlanna Krista Meri!


Maailma parimat kokteili meistri enda poolt valmistatuna saab proovida Tallinnas Park hotelli Olympic-kasiinos. Ei, selleks ei pea olema mängur ega üldse mitte mängima, ainult 21aastane peab olema.


Seda jooki valmistatakse seal iga päev ikka päris-päris mitu. Loomulikult ei ole menüüsse kirjutatud, et maailma parim. Aga teadjad teavad. Miskipärast on teadjate hulgas välismaalasi rohkem kui kohalikke inimesi.


Kokteil muutis värvi, nagu sügis seda teeb



Maailmavõistlustele pääseb iga assotsiatsiooni liikmesriigi kohaliku esivõistluse võitja. Igal võistlusel on aga omad tingimused. Seepärast ei saa kohalikult parimaks tunnistatud jooki alati samasugusena maailma esivõistlustele viia. Nii oli ka Krista puhul. Kevadel võitis ta Eesti võistlused joogiga Green and Dry, mis sügisel toimunud maailmavõistlustel sai tänu muutunud kohustuslikele komponentidele kollakama varjundi ning sellele sobiva nime Golden Autumn.


Nagu iga maailmavõistluse võitmine, eeldab ka parima kokteili saamine pühendumist ning meeskonnatööd. “Katsetad, maitsed ja annad teistele maitsta, küsid nõu, katsetad uuesti...”

kirjeldab Krista hea joogi saavutamise lõputult korduvat nõiaringi.


Hea, kui keegi suure vaeva sinu eest ise ära näeb. Praegu maailma parima kokteili retsept ei ole saladus ning igaüks võib seda ise teha proovida ning siis Park hotellis Krista tehtuga võrdlemas käia.
Kuldne Sügis
• 2 cl Nemiroff Original Vodkat    
• 2 cl Martini Extra Dryd  
• 1 tl Di Saronnot                    
• 1 cl Monin Green Apple’i siirupit  
• 2 tl Monin Lime’i siirupit        
Mõõda komponendid šeikerisse, šeigi jääga. Serveeri martini-klaasist ning kaunista mustikavarre ja õunakoorest lõigatud tähekestega.