2. Vabane lemmiku karvadest. Oma lemmiklooma autosõidule kaasa võtmine on alati lõbus, aga loomast mahajääv segadus pole kunagi soovitud. Kuna see pole aga looma süü, siis looma koju jätmise asemel on koristamiseks olemas väga kerge lahendus. Pane pihustuspudelisse vett ja piserda seda väga õrnalt karvade peale. Ära istet üle ujuta, piisab natukesest. Tõmba kaabitsaga üle istmekatte ja oledki karvadest lahti saanud.

3. Hoia istmekatted uueväärsed. Et istmekatetele sügavamat puhastust teha, valmista äädikast ja soodast pasta, hõõru kate sellega kokku ja hiljem loputa. Nii saad lahti mustusest, mille olemasolust sul aimugi polnud. Samuti aitab see eemaldada ebameeldiva lõhna.

4. Oliiviõli on armatuurlauale hea. Kasuta oliiviõli, et hoida armatuurlauda läikiva ja uuena. Hõõrudes seda pinna sisse, jääb lõpptulemus ilus ja oliiviõli hoiab niiskust materjalis. Niimoodi on ka vähetõenäoline, et armatuur ajaga mõranema hakkab.

5. Muffinivorm mahub täpselt topsihoidjasse. Pärast topsihoidjate puhastamist pane silikoonist muffinivorm sinna sisse. Vorm kogub mustuse ja rämpsu enda külge ja järgmisel auto puhastamisel piisab ainult vormi väljavõtmisest, puhtaks pesemisest, kuivatamisest ja tagasipanekust!

6. Purk + pesupallid = kodukootud õhuvärskendi. Pane mõned pallid purki, tee kaanele väikesed augud ja rohkem polegi vaja. Pallid ei jookse purgist kuskile laiali ja su auto lõhnab ilusti värskelt.

7. Hoia oma vanad linad alles. Kas su auto on täielik putukamagnet? Surnud putukate auto küljest lahtisaamine on paras peavalu, aga tänu vanadele linadele on see ettevõtmine palju lihtsam. Hõõru terve auto linaga üle ja vaata, kuidas putukad palju kergemalt kere küljest lahti tulevad. Pärast pese auto puhtaks.

8. Juuksepalsam lanoliiniga annab suurepärase läike. Pärast korralikku pesu on hea mõte auto ka ilusti läikima lüüa. See võib üllatusena tulla, aga selleks võib kasutada lanoliiniga juuksepalsamit. Üks parimaid tooteid oma auto säravaks muutmiseks on ilmselt sul juba kasutusel ja ootab vannitoas.

9. Haara oma hambahari ja -pasta. Kui sa juba vannitoas oled, siis võid samahästi ka oma hambaharja ja hambapasta võtta. Kui oma esitulesid puhastad, siis pane rätikule hambapastat ja hõõru väljastpoolt. Sama tee ka sisemusega, aga seal kasuta hambaharja. Hambapasta teeb imesid ja jätab tuled kristallselgeks. Hambaharja saab kasutada ka ülejäänud auto puhastamisel, et pääseda ligi erinevatele aukudele ja avarustele.

10. Hoia oma kojamehi määrimast. Kui oled lõpetanud auto kojameeste puhastamise, siis hõõru need alkoholiga-desinfitseerimisvahendiga kokku. Nii väldid koledaid jooni, mis mustade kojameeste tõttu esiklaasile tekkida võivad.

Tekst: Sigrid Sõrmus

Allikas: mom4real.com

Jaga
Kommentaarid