Ühendus endiste asumaadega on aga brittidel nii tugev, et suurematel pidustustel annavad tooni nende rahvaste maitsed. Seepärast on kana tikka masala menüüs konkureerimas varasemate vastuvõttude minevaima roa fish and chips’iga.
Fish and chipsneljale

Vaja läheb
400 g valge kala fileed (tursk või ahven)

Tainaks
140 g jahu
50 g maisitärklist
1 sl küpsetuspulbrit
1 muna
250 g heledat õlut
1 sl (triiki) soola

Friikartuliteks
4 suurt kooritud kartulit
meresoola

Frittimiseks ja praadimiseks
taimset õli

Valmistamiseks
sega kõik taina komponendid omavahel ja hoia tainast vähemalt pool tundi külmkapis.

Loputa kalafileed ja kuivata köögipaberiga. Kasta kalad tainasse, mis on iseenesest piisavalt soolane. Prae seejärel kalafileetükid – 2–3 minutit mõlemalt poolt – kenasti kuldseks ja tõsta köögipaberile nõrguma.

Lõika kartulist sobiva suurusega pulgad, kuumuta paksupõhjalises potis õli 180kraadiseks ning friti selles kartuleid nii umbes 8 minutit. Lase neid samuti köögipaberil nõrguda ning jahvata veskist soola peale.

Serveeri tainas kalad koos friikartulite ja tartar-kastmega, mis on segatud majoneesist ja sinepist ning sisse hakitud värsket ja marineeritud kurki.

Kana tikka masalaneljale

Vaja läheb
1–2 suuremat kanafileed
3 tomatit
1 paprika
1 sl tikka masala kastet (5–6 vürtsi sisaldav segu on saadaval Stockmannis ja piprapoes)
1 keskmine sibul
1 küüslauk
pöidlasuurune jupp värsket ingverit
150 g maitsestamata jogurtit
300 g vahukoort
kimp värsket koriandrit
2 laimi mahl
sorts õli

Valmistamiseks
lõika kanafilee kuubikuteks ja tükelda paprika ning tomat umbes 1 x 1 cm suurusteks tükkideks. Peenesta ingver ja suru küüslauk läbi pressi ning sega omavahel. Selle koguse tikka tarvis läheb küüslaugu-ingveri segu vaja supilusikatäis.

Sibul tükelda ja kuumuta kõrge äärega pannil õlis klaasjaks ning lisa juurde küüslaugu-ingveri segu. Lisa juurde tomatikuubikud. Kuumuta pisut ja sega hulka tikka pasta ning jogurt. Kuumuta läbi ja lisa nüüd kanafilee- ja paprikatükid. Vala neile peale koor, hauta veidi aega kaane all. Jälgi, et paprika jääks ikka mõnusalt krõmpsuks. Maitsesta laimimahla ja hakitud koriandriga ning paku koos keedetud riisiga.

Maasikadessert

Vaja läheb
500 g värskeid maasikaid
2 sl tuhksuhkrut
200 ml vahukoort
peotäis metspähkleid
1 sl suhkrut

Valmistamiseks
tükelda pähklid ja kuumuta saadud pähklipuru koos suhkruga pannil.

Puhasta ja haki maasikad. Raputa maasikatele peale tuhksuhkur ja sega, et tekiks mõnus siirup. Vahusta vahukoor ja sega maasikatükkidega kokku. Serveerimisel riputa üle pähkli-karamellipuruga.