Meie ööklubide lemmikut – viina jõujoogiga – võib tellida ka igas Londoni baaris. Baar­men ei vaata sind pilklikult ega küsi, millisest maakolkast oled võtnud vaevaks kohale ilmuda. Aga ikka tuleb vastata mitmele küsimusele ja maha pidada väikene vestlus, enne kui kõige lihtsama joogi segamine saab alata. Kui sinule on ükskõik, missugune viin ja missugune jõujook, siis baarmenile ei ole.


Võtad siis pigem teise igale täisealisele teada segu – džinntooniku?


Kõik hakkab otsast peale.  Baarmen teab kõikide baaris olevate vedelike omavaheliste segude nüansse. Ning nende nüansside klientideni viimiseks ta seal töötabki.


Ühe õhtu jooksul ei ole võimalik proovida kõiki variante džinntoonikutest. Aga jõuab tekkida arusaamine, et vahed on tõepoolest päris suured. Järgmisel õhtul jätkad sealt, kus eelmisel pooleli jäid. Aga kaugelt enne lõppevad sinul otsa vabad õhtutunnid kui baarmenil erinevad segud.


Selleks, et meelitada ärahellitatud Londoni elanikku kohale kaugemalt kui ümber nurga, tuleb välja mõelda hoopis keerulisemaid jooke. Niimoodi teeb pärast avamist kiiresti menukaks osutunud Stanza baar. Kokteililist seal on harjumatult pikk ja iga joogi tutvustus menüüs moodustab väikese omaette peatüki.


Baari peabaarmen James Goodman oli läinud aastal aasta ­baarmen. Baari ­juhatajal Lance Perkinsil on ­paarikümneaastane töökogemus Kanadast, USAst, Iisraelist ja Hispaaniast. Kella viiest kaheksani mahuvad kõik kokteilid ­hinnavahemikku 80–100 krooni (Londoni südalinna hinnataseme juures!).


Hetkel üks menukamaid kokteile Stanzas on Table For Two ehk Laud ­Kahele. Esimesed kokteilijoomised baaris on mehe­ikka jõudnul ikka naisterahvastega seotud. Esimestele kohtamistele tuleb meesterahvas pisut varem ja naisterahvas siis, kui tuleb. Suur osa baarilaudadest on tehtud seedripuust. Nende laudade taga pikki tunde veetnud ninadele on hästi tuttav seedripuu lõhn...


Huvitav jook, mida tasub järele proovida isegi siis, kui seedripuu ja grenadillimaitseline vodka tuleb asendada millegi kättesaadavamaga!
Table For Two
  • Grenadillimaitseline vodka 42 Below 3 cl
  • Austraalia Chardonnay 3 cl
  • Drambuie 2 cl
  • Tuhksuhkur 1 tl
  • Värske grenadill 1 tk
Võta värske grenadill ja pigista selle sisu joogiklaasi. Lisa teelusikatäis tuhksuhkrut ning sega. Pane šeikerisse vodka, Drambuie ja vein, lisa grenadilli-tuhksuhkrusegu, mõned jääkuubikud ning šeigi.

Kalla šeigitud segu joogiklaasi tagasi. Võta seedripuu- või tavalise aromaatse männipuu tikk, süüta see põlema, aseta põlevana joogisegusse ning jäta sinna natukeseks. Kurna segu läbi sõela martiniklaasi. Võta teine samast puust tikk, süüta põlema ning aseta risti üle klaasi aroomiks ning kaunistuseks.