Uued menüüd kohvikutes

Kel aga jõulueelseid tegemisi nii palju, et köögis askeldamiseks ei jätku aega, leiab abi kohvikutest. Detsembrikuus on Carmen Cafe Rotermannis müügil isetehtud piparkoogitainast valmistatud ja rikkalikult kaunistatud piparkoogid, mis on pakendatud nii, et sobivad ka kingituseks. Lisaks sellele pakutakse kohapeal valmistatud soojendavat hõõgveini, mille retsepti on parajaks timminud Carmen Cafe peakokk Karol Pawlik.
Kondiiter Merle Ehrbach on kohvikus Mademoiselle jõulumenüüga eriliselt vaeva näinud. Uute toodetena on sel aastal müügil Saksa jõuluküpsetis Stollen ning Kanada pirnikook. Talviste maitsetega on ka kaneelimaitseline Amarula toorjuustutort ja astelpaju-martsipanipärg. Loomulikult ei puudu kohvikute lettidelt värvilise glasuuriga eri suuruses piparkoogid ja piparkoogimajad.
Mademoiselle’i kohvikus on leitud tore alternatiiv juba tavapärasteks saanud 3D-kuuskedele – nimelt valmistasid nad 3D-piparkoogikellukese.

Kohvikud laienevad

Paar nädalat tagasi avas Rocca Al Mare kaubanduskeskuses Angeelika Kang kohviku Levier. Prisma vahetus läheduses paiknev lett on leidnud paljude poolehoiu. Praegu saab sealt Katharinenthalist ja Morest tuntud maiustusi – alates kardemonisaiadest ja lõpetades makroonidega – ning imemaitsvat kohvi kaasa osta. Juba mõeldakse ka kohvikulaudade ja -toolide peale.
Laieneb ka teine lemmikkohvik. Pisut üle aasta on Õismäe veerel tegutsenud kohvik-pagariäri Lyon, mille prantsuspärased saiad ja maitsvad koogid on võitnud paljude magusasõprade südame. Nüüd ei pea linna parimate šokolaadiekleeride järele sõitma Õismäele, sest Lyon avas 10. detsembril sõsarkohviku Viru keskuse Tammsaare pargi poolse sissekäigu juures. Loomulikult on värsked saiad ja saiakesed müügil sealgi.