Paksude kalingurkaante vahele paigutatud menüü on koostatud püüdlikult ja neljas keeles. Aeg-ajalt oli toidunimede soome, inglise ja eesti keelde vahendamise tänamatut tööd teinu mõttejõud raugenud ning seetõttu leidis toidukaardilt naljakaid kurioosumeid (nagu Vene Kultuurikeskuse retsorani Puškin menüüski) – ühe roanime soomekeelses variandis näiteks oli heeringas apgreiditudangerjaks ning veini-kanamaksasuppi pakuti "beekoniga". Üldiselt jäid apsakad siiski väikesteks, teenindus oli slaavipäraselt püüdlik ning toidud maitsvad – kuid ainult senikaua, kuni jutt käib kaukaasia roogadest. Nimelt püüab Caravani kokk õnnetu kõrvalhobina valmistada ka "euroopa toite" ning vähemasti "sealiha transilvaani moodi" (93 krooni) osutus leti alt läbijooksmiseks – sealiha, küll pehme ja peekoniviiluga kaetud, tundus maitsetu, halli ja väsinuna ning suured ahjukartulitükid, konservherned ja majoneesi-mädarõikakaste puhusid keskpärasele elamusele saateks nutupilli.

Külmade kaukaasia suupistete valikust tellitud baklažaanirullid (45.-) maitserohelise, kohupiima, küüslaugu ja pähklitega olid õrnad, mahlased ja samal ajal ka krõmpsud. Dolmad (67.-), mida Caravanis pakutakse kuumalt, vaimustasid vähem, kuid laekusid külma kastme seltsis ja ohtra hakitud tilliga ülepuistatult. Armeenia hatšapuri – soolane kolmnurkne lehttaignapirukas brõnsa ja kodujuustuga – oli taevalik ning jõudis 10 minutiga lauda otse ahjust. Gruusia hatšapuri
(65.-), pitsamõõdus pärmitaignaga juustupirukas, küpses seevastu poole kauem ja maitses toekamalt; seega ka vähem õrnalt. Lobio salat (35.-) – punase aedoa püree kreeka pähkli ja koriandriga – serveeriti suure punaka kamakana ning pälvis minult oma intensiivse maitse ja pähklise tekstuuri tõttu täispunktid. Riivitud peedist ja granaatõunaseemnetest kokkusegatud "eksootiline" salat Rubiin
(32.-) jäi seevastu kraadi võrra nõrgemaks, meenutades kõige enam huvitavalt dekoreeritud peedi-majoneesikooslust suvalisest pulmalauast. Võib-olla tulekski märkust "eksootiline" tõlgendada Caravanis ohumärgina, omalaadse kokapoolse eelvabandusena, sest ka "eksootiline kanasupp" Tshrtma (45.-) tekitas nõutust – tegu oli pastelse seguga maitserohelisest, vahustatud munast ja üsna peeneks tükeldatud linnulihast, kusjuures lusikas leidis sööja ehmatuseks taldrikust üles paar hallikat muna – ilmselt kana siseorganid või siis krõmpsluud. Hartšo (45.-) oli samas kiiduväärt – tõeline tuline talvesupp rasvasest punasest leemest, riisist, mõnusalt pehmeks hautatud lambalihatükkidest ja ohtrast küüslaugust. Magustoitude poole pealt pakub Caravan mitmesuguseid romantilise nimega (Unistus, Õrnus) pannkooke, mis kahjuks jäid proovimata. Või õnneks, sest ülimagus pahlava (25.-) – menüü sõnul "magus kihiline kook pähklite, mee ja rosinatega" – meenutas konsistentsilt märjaks saanud kaneelisaia.

PS Restorani veebilehel caravangrill.ee olevad hinnad on umbes 5 krooni võrra madalamad kui päriselus. Mõistagi, inflatsioon möllab, aga Caravanist pole viisakas internetis valeinfot jagada. Parandage see viga ära!

Grillrestoran Caravan

Maakri 19/21
Avatud
E–P 12–24,
R–L 12–02

Hinne: 7