Menüü on rikkalik ja sisaldab hulganisti selliseid uuema aja kohvikute menuartikleid nagu naturaalne normandia siider või lennukad köögiviljalised salatifantaasiad. Ka pastasid ja põhiroogi on omajagu ning koogivalik on rikkalik.

Eelroog, grillitud lõhe niisutatud vaarikatega friseekapsal (62 krooni), on väljanägemiselt erksavärviline ja lausa ülevoolavalt värske. Maitselt hea kerge ja mitmekesine roog, mida on taldrikul muljetavaldav kogus. Vaarikamahlamuster taldrikunurkades lisab lõhepaladele mõnusat hapukat tooni.

Truffe’i teenindus näitas end siinkirjutaja kahel külastusel ainult parimast küljest. Toidud saabuvad ja tühjad nõud lahkuvad kiiresti ja peaaegu märkamatult ning road on väga nägusalt serveeritud. See käib ka ingveri-kana kookospiima cappuccino (42 krooni) kohta, mis saabub mahukas anumas kauni vahumütsi all. Ingver annab supile tublisti teravust, aga maitse on väga heas tasakaalus – koguni sedavõrd, et julgen arvata selle roa Eesti kohvikute parimate hulka.

Ka pearoog ei lase latti alla. Veise sisefilee a la Truffe punase veini - trühvli kastmes (158 krooni) on parasjagu pehme ja serveeritud peenes seltskonnas – garneeringu peaosas on köögiviljad mahlase ratatouille’ kujul.

Magustoit on kohviku puhul eriti oluline ja Truffe läbis ka selle eksami edukalt. Crème brulée apelsiniga (29 krooni), mis enamasti söögikoha taset päris ilmekalt illustreerib, on värske ja kreemjas, karamellikiht parasjagu krõbe, mitte liiga kõva või poolenisti sulanud, nagu kehvemates kohtades tihti juhtub. Kohvi serveeritakse pruuni suhkru kristallide saatel ning lisaks tellitud soe prantsuse šokolaadikook vanillijäätisega (39 krooni). See on juba tõsisem maiuspala – šokolaadi on nii rikkalikult, et kook annab tubli omaette eine mõõdu välja. Maius tundub üleüldse olevat Truffe’i tugevamaid külgi – lisaks kookidele ja muule magusale saab siit mõistagi ka kohapeal valmistatud trühvleid.

Cafe Truffe

Tartu,
Raekoja plats 16

Avatud
E–N 10–23,
R, L 10–01,
P 10–22

Hinne: 9