Viimsis, nagu ka mujal Eestimaa kenamates ja paremal järjel mereäärsetes paikades, armastatakse mängida rannaküla-mängu, ehkki merel kala püüdmisest seal keegi ammu enam ei elatu. Rootsu siseilme ja õhustik on selle mänguga ilusti kooskõlas, meenutades esmapilgul kõige enam muumimaja või siis vähemalt paika, kus kodususest lugupidav muumipere hea meelega einestamas käiks. Helesinised seinad ja seljatoeta lihtsad pingid loovad sooja, aga igati merise õhkkonna. Seintel on maalid nunnude väikeste värviliste lindudega, keda rohelised põrsad ilmselt veel munavargusega vihale ajanud ei ole.

Tahvel seinal kõneleb, et Rootsus saab sõbraliku hinnaga päevarooga, kuid ka menüü on väga rikkalik ja hinnad üsna pealinna keskmisel tasemel. Suupistetest hakkab silma mitut masti õlle- ja veinikõrvast, nagu küüslauguleivad, kanatiivad apelsinimajoneesiga või ühikaköökide klassika – muna Birminghami moodi (praemuna röstsaias).

Toitu oodates krõbistame leivakorvist tuliseid kukleid imehea ürdivõiga ning jätkame värskendavalt tomatiste bruschetta’dega (4.10 €). Supi valimine on aga keeruline: nii kana-karri- kui ka mereandide supp kõlavad isuäratavalt, võitjaks tuleb aga hoopis borš (5.50 €), sest ettekandja rõhutab, et see on kohapeal keedetud puljongist. Sulatõsi, borš on kõrgemast klassist, tugevalt küüslaugune pealegi, mis siinkirjutaja silmis on alati hea omadus.

Pearoogadega on lihtsam, sest Rootsu interjöör lihtsalt nõuab mereelukate proovimist. Nii leiabki laua taga aset kohtumine hõrgutava sidruni-võikastme ja suvikõrvitsagarneeringuga varustatud võikalaga (9 €). Napp ja elegantne garneering ning väga head puhtad maitsed. Sama kirjeldus kehtib ka kirsikastme ja kartulipudruga pardirinna (11.50 €) kohta, ehkki viimane mekib palju jõulisemalt.

Kohvikõrvastest väärib kuum šokolaadifondant (3.90 €) kiitust väga õrna kreemja etteaste eest, kogukas ja tuline õunakook jäätisepalliga (3.50 €) jääb hõbemedalile, sest ei üllata sedavõrd.

Kõhutäis on Rootsus igatahes kvaliteedilt omajagu üle lähedalasuva sadamalinna keskmise ning nii mõnigi külastaja tunnustab seda sabaliputusega.