Põrgu keskaegne kelder Niguliste kiriku kõrval on mõistagi pigem jahe kui kuum. Pilvise ilmaga isegi ehk pisut liiga jahedavõitu, aga kuumaga, mida sel suvel napilt on jagunud, ilmselt väga mõnus.

Interjöör on lihtne ja kohale sobiv – valged kiviseinad, rasked lauad ja sepistatud toolid. Tagumisse saali, mis põrgulikult punaseks võõbatud, viib rahvuslike kirjadega kaunistatud võlvuks. Fotograaf Vallo leidis küll, et põrgulikkust on interjööris vähevõitu, kuid mulle tundub, et üleni punaseks võõbatud kelder olekski liig – kohad, mis liialt nimesse ja kuvandisse kinni jäävad, ei ole oma kistud stiliseerituses enamasti kuigi hubased.

Põrgu on küll õllesaali kohta täitsa mõnusa õhustikuga ning klassikaline õllekasumin on nende võlvide all ka kiire tekkima – just selline, nagu Praha toredamates õllekeldrites.

Põrgus leidub tosinkond vaadiõlut, kõik huvitavad margid. Eraldi tasub mainida salakavalat Saaremaa Pihtla taluõlut (pooleliitrine kann 2,90 €), aga ka välismaiseid märjukesi nagu Hoegaarden, Old Speckled Hen või IPA Green King (3 €). Lisaks lugematu arv pudeliõllesid, sealjuures hulk haruldasi sorte.

Õllekelder pole koht, kuhu ilmtingimata sööma tuldaks, aga kes enne tulekut kõhu kodus täis pugib, teeb tõsise vea. Põrgukateldes valmivad imemaitsvad road.

Mõistagi on menüüs suur hulk suupisteid, nagu Cheddariga täidetud jalapeño’d (4,90 € ja igati oma kõrget hinda väärt).Suppe on kaks, kalasupp (3,70 €) ja borš (3 €) ning need serveeritakse vaat et tirinamõõtu vanamoelistes kaussides. Väga hästi mekivad mõlemad ning täidavad ka korralikult kõhtu.

Põhiroogade taseme üle kanafilee põhjal otsustada pole ehk kombekas, kuid kartulipüree, paksoi, päikesekuivatatud tomatite ja seenekastmega kana on uskumatult mahlane ja kogu taldrikutäis maitseb lihtsalt ... khm, taevalikult!