Kohviku saal meenutab interjöörilt jõuka mõisaproua elutuba. Õdusat kohvikumiljööd on tekitamas kamin ja palju pehmet mööblit.

Menüüs pakutavad toidud kõlavad kohvikuklassikana. Pearoogade valikust näeb, et toitude poolel on mindud ikka Eesti köögi juurte juurde. Kasutusel on peet, porgand, kaalikas, vanaemade köögist pärinevad lihtsad road. Pearoaks pakutakse tervet kala, mis sel päeval värskena saabub (enamasti huntahven, aga ka lest ja kuldmerikoger). Eelroogade valikust valin tervisliku greibi, mis saabub taldrikul mündilehtedega ülepuistatud viiludena (kõik kestad on viiludelt hoolikalt eemaldatud), saatjaks kausike meega (4.47 eurot). Maitseb värskendavalt ja isutekitavalt. Greip loob teatavasti soolestikus seedimist soodustava keskkonna ja on seepärast modellide seas väga hinnatud toiduks.

Järgnevaks tellin Corgue monsieur’i (valida on ka Corque madame), mis on röstitud sai singi, juustu, muna, sinepi ja besamellkastmega (3.83 eurot). Samanimeline soe võileib on Prantsusmaal kohvikutes ja baarides ajatu hittroog. Lisaks tellin veel salati, kus röstitud peet ja piiniaseemned on koos sooja kitsejuustuga sätitud rohelisele salatipadjale (6.07 eurot). Koos salatiga saabub ka pudel oliiviõli ja palsamiäädikat, et salatikastme saaks vastavalt maitse-eelistusele parajaks timmida.

Kõik toimub sõbralikult ja sundimatult ning mis kõige tähtsam, sooja naeratuse saatel. Kui aga kõik lauad on kohvikukülastajate poolt hõivatud, peab tellitud toidu ootamiseks kannatust varuma. Koduses ja lahkes õhustikus ei hakka väike viivitus sugugi häirima. Desserdiks tellitud aprikoosi-hapukoore tort (3.25 eurot) on mitmekihiline ja rikkalik, aga kõhtu koormama ei jää. Lõpetuseks saan parima iiri kohvi (5.11), mida kunagi on õnnestunud mekkida. Selle paiga tugevuste kogemiseks soovitan iiri kohvi kindlasti ära proovida.

creme