Õhtuti ei ole suurt mõtet siia ilma lauda reserveerimata tulla, päeval võib ka tänavalt sisse astudes vaba nurgakese leidmine õnnestuda. Linnarahvas teab juba, mis on hea.

Sibulamaja on kahe päris tiheda liiklusega maja nurgal, kuid autode müra ei häiri sees olles sugugi. Toad on valgusküllased, lihtsa, kerge ja õhulise siseilmega, mis kõlab hästi kokku siinse värske ja liigse lopsakuseta menüüga. Ruumi pole teab mis laialt, nii et privaatseid nurgakesi siin väga palju ei leidu.

Tuleb tunnistada, et siinkirjutaja kahel külastuskorral oli teenindus üsna erineva moega – õhtul, kui kõik lauad täis, suutis teenindaja olla hoopis tähelepanelikum kui teine teenindaja päeval, mil suurem osa laudu alles tulijaid ootas. Võib-olla andis tunda eelmise päeva väsimus, sest küllap on töötempo Kolmes Sibulas pöörane.

Erinevalt Moonist ei ole vene ja ukraina köögi mõjud Kolmes Sibulas esikohal, meeleolusid ja sähvatusi leidub roavalikus nii idast kui läänest. Komponentidest vilksatavad nimistus nii lavašš, kimchi, confit kui ka tzatziki – killukesi on niisiis merest mereni.

Supi valikul ei saa siiski venepärasest mööda – seljanka (4 €) tundub selleks liiga ahvatlev. Ning mõistagi on see hea valik: supp on väga rikkalik ja heast-paremast nii tulvil, et lusikas seisab sees püsti. Lisaks kohustuslikule soolakurgile ja sidrunile leidub siin violetse palgega oliive, kappareid ja muud soolasemat rahvast, mitut masti liha loomulikult ka.

Ka nuudlid pardi-confit’, puljongi, uputatud muna ja marineeritud aedviljadega (8 €) on vedelamat sorti roog ning serveeritakse kausikeses. Igati hea kerge kõhutäis.

Siiafilee kevadiste kartulite, värske soolakurgi ja tzatzikikastmega (13 €) kuulub menüüs sektsiooni “midagi tugevamat” ja täidab tõesti hästi kõhtu, kuid on sealjuures väga kerge, õrn ja mõnus pearoog.

Kaheksa-aastane preili Kokk, kes on isukalt pintslisse pistnud kuldpruuni kanafilee, saab jagu ka panna cotta’st vaarikamoosiga (3 €). Pavlova grenadillikreemi ja värskete maasikatega (4 €) palume aga endale kaasa pakkida. Mõlemad magusroad on väga kõrgest klassist, ent erakordselt kreemjas ja sametine panna cotta väärib eraldi esiletõstmist.

* suured sibulad (vene k.)