Meid ümbritsevad sürrealistlikud lauanõudest seinakaunistused ning saali keskel trepi kohal rippuv elegantne lusikatest ja kahvlitest lühter kannavad otsekui peent vihjet eesootavast hedonistlikust naudingust. Suured tilgakujulised sooja valgust kiirgavad lambid peletavad väljas valitseva kaamose. Esialgu näib Ribe põhjamaiselt helge interjöör suurlinlik ja pigem snooblik, kuid teenindajate kena suhtlemine loob tunde, nagu oleks hoopis sõbrale külla sattunud. Siinse teeninduse kiitmisega ilmselt kedagi ei üllata, sest kelnerite EMi võitja teenindab just Ribes, aga ka tema kolleegid paistavad silma laitmatu sooritusega.

Kõrvallauas põhikäiku lõpetanud seltskond hispaanlasi tõmbab meie tähelepanu menüükaardilt endale. Üks sööjatest on püsti tõusnud ja hüüab aplodeerides: “Braavo, see on vähemalt kahte tärni väärt!”, lauast järgneb heakskiidumõmin. See ajab ootused mõistagi veelgi kõrgemale. Pilgust menüükardile piisab, et aru saada, millise aastaajaga on tegu. Hooaja aiasaadused ja metsaannid kõik roogades esindatud. Suur veinivalik tekitab soovi sommeljeega mõtteid vahetada, enne kui sügisesed maitsed endale jõulisema Burgundia pinot noir’ kaaslaseks saavad. Peakoka soovitusi tasub siin samuti tõsiselt võtta.

Eelroogade valikust tähelepanu köitnud hirv sibula-kadakamarja moosi, kukeseene-aioli,Lapi juustu ja kurgiga (13 €) on kui jõuline sügiskirevus taldrikul. Juba peale vaadates tekib totaalne isu ja hirveliha rafineeritus annab huvitava maitsekoosluse üllatavaks kaaslaseks sätitud 65 kraadi juures valminud munaga. Kui püüda taldrikult kõik maitsed suhu saada, siis tekkinud harmooniat jääme pikemalt meenutama. Teiseks roaks valin endale tursa koos krevettide, kõrvitsapüree ja mustade läätsedega (15 €). Teenindaja kärmed sammud, ja ongi see horisontaalne nauding minu ees laiutamas. Kala hõrk maitse segunemas jõulisema kõrvitsaga osutus heaks valikuks.

Roogade portsjonid on suuremad, kui tellimust esitades eeldada oleks osanud, ja seetõttu palun rammusat elamust lubavast kitsejuustudesserdist kreemise meesiirupi, pohlade ja kreeka pähklitega (7 €) tuua vaid pool. Lisaks palun aga kausikest astelpajusorbetiga, mis köitis tähelepanu alles pärast tellimuse esitamist. Teenindaja võtab mu soovi aupaklikult ja objektiivselt teadmiseks, kuid endal on ikkagi pisut piinlik. Kui see imeline maius nina ees külitab, on kõht tegelikult juba täis, selle magusa, ent värskendava kuhjaga suudan siiski toime tulla.

Luban peatselt naasta ja just seda desserti kogu maitsevariatsioonides eraldi nautida.
RibeVene 7, Tallinn
Avatud 12-23 E-P

Toit 10
Teenindus 10
Interjöör 9