Tegu on ühe kõige kuulsama Veneto piirkonna (Verona linna ümbruses) paikneva veinimajaga. 18. sajandi lõpul loodud ja ikka samale Boscaini perekonnale kuuluv mõis asub Valpolicella Classico piirkonnas, aga omab valdusi ka mujal Itaalias ja isegi Argentinas. Valpolicella piirkonna kuulsamad veinid on Valpolicella, Ripasso ja Amarone. Kaks viimast on Corvina, Rondinella ja Molinara viinamarjade valmistatava Valpolicella edasiarendused. Amarone valmistatakse nii, et kuivatakakse neidsamu Amarone marju kolm kuud, mille käigus kaotavad nood 40% veest.

Kuivatatud marjadest saadakse täidlane, kange (kuni 17% alkoholi) kontsentreeritud talvevein Amarone. Amarone veinist jääb üle veel niipalju suhkrut sisaldav käärimissete, et selle segamisel Valpolicellaga saadakse Ripasso - nimi viitab kahekordsele käärimisele. Masit peetakse Ripasso leiuatajaks, aga ise ta enam seda nime - ega ka tehnoloogiat - ei pruugi. Nimelt on maja veendunud, et parema veini saab Valpolicellale terveid kuivatatud marju lisades. Seda veini kutsutakse Campofiorin ning see on Ripasso rikas sugulane. Masi Amarone Costasera on on stiililt rikkalik ja moekas ilma mingi oksüdeerumisnüansita.

Minule meeldib Valpolicella veiniperekond väga. Kõik nad on maitselt mahlased ja kirsised, Valpolicella nooblilt kuiv, Ripasso tugev, Amarone tõsine turbo-vein, lausa liköörne. Tegelikult leiutati Amarone alles 1950. aastail Vanasti lihtsalt polnud nii vägevaid pärme, mis oleks veini lõpuni kääritanud. Kui aga suhkur lõpuni ei kääri, on tulemuseks Recioto - magus vein kuivatatud marjadest. Isegi see sai Masi toodangust ära proovitud. Aperitiiviks Rosato (70% Refosco, ülejäänud Merlot), peagi järgnesid ka Masi valged veinid. Masianco (75% Pinot Gigio ja tammes laagerdatud Verduzzo) ning Serego Alighieri Bianco (75% Garganega) ja tammelaagerdatud Sauvignon Blanc. Milline põnev viinamarjasortide kompott! Ei mingit rutiinset Chardonnay joomist!

Masianco on täidlane, aga värske, Alighieri maitses on tamme rohkem tunda, vein on väga aromaatne, lausa mere lõhna ja soolakusega. Suurepärane tugevamate kalaroogade kaaslane. Seregho Alighieri mõis kuulub sellenime-
lisele krahviperele, aga on Masi majandamisel. Pere esiisa Dante Alighieri olevat siinkandis Firenzest paos olles ka mõned peatükid oma „Jumalikku komöödiat" kirjutanud. See teos, mis pani aluse itaalia luulekeelele, ilmub peagi ka eesti keeles.

Viiekäigulise õhtusöögi juures üllatas "Mereandide kokteil", mis oli kuum roog, taldrikutäis safrankollast homaarikreemi, milles küpsetatud auster, kammkarp, tiigerkrevetid ja seepia kanelloon. Ülimalt maitserohke ja muidugi ka hinnaline roog. Väga nauditav oli ka veisefilee carpaccio anšoovise, parmesanikrõpsude ja pagan teab veel millega.