Kus sobib põrandaid PU-töötlusega taastada?

Põrandate polümeerimine – ka nii on seda nimetatud – sobib kõikidele PVCst, linoleumist, kummist, epoksiidist, kvartsvinüülist, vinüülist, plastist ja mineraalsetest materjalidest põrandakatetele ning tasub end vahatamisega võrreldes ära kahe kuni nelja aastaga.

Arstikabinetid ja haiglad. Nendes kohtades saavad põrandad peale mehaanilise kulutamise kõva vatti ka kemikaalidelt, sest põrandaid tuleb sageli desinfitseerida. PU-töötlus peab kenasti vastu selleks otstarbeks kasutatavatele vahenditele. Pikas perspektiivis ongi tegu parima valikuga, kui eesmärk on majanduslikult otstarbekas lahendus, mis täidaks meditsiiniasutuse põrandale seatud nõudeid.

Ärid ja bürood. Usin kasutamine paneb siingi põrandad kõvasti proovile. Meie kliima tõttu kostitavad jalavarjud põrandaid aasta ringi abrasiivse liiva, pori ja talviti ka soolaga. Missugune põrandakate peaks sellele vastu pidama? PU-töödeldud kindlasti.

Koolid ja lasteaiad. Kergesti hooldatav PU täidab kõiki tervisenõudeid, olles mürkainete ja kahjulike kemikaalide vaba. Lisaks annab õhuke polümeerkate põrandatele kaitse, millest ükski mürakaru ka kõige järjekindlamal mänguasjadega töötlemisel läbi ei tungi.

PU-tehnoloogiaga on võimalik taastada põrandaid nii, et säilib keerukas mustrijoonis.

Hotellid ja restoranid. Kuna töötluse aluseks olev tooraine on loodussäästlik ja kahjutu, sobib tehnoloogia ideaalselt taastamaks rangete sanitaarnõuetega põrandaid. Rääkimata fuajeedest, koridoridest ja vannitubadest.

Tööstus, laod ja tootmishooned. Põrandad saavad eriti vastupidava kaitsekihi, mida on ka lihtne hooldada. Pole vaja karta, kui põrandale satub õli, kütus või muu tehniline vedelik. Kindel jalgealune on ka neil, kes töötavad niisketes ruumides või garaažis, kuhu autorehviga vett kannab, sest põrandale saab kanda libisemisvastase kihi ja vajaduse korral kaitsta seda ka staatilise elektri tekkimise eest.

Spordihooned. Nende rajatiste riietusruumides võid tihti sattuda olukorda, kus duširuumist tulles astuksid justkui uisujääle. Kontimurdva probleemi aitab lahendada PU-töötlus, mis taastab põranda endise väljanägemise või annab sellele sootuks uue ilme. Sama kehtib ka vestibüülide, koridoride ja muude käiguteede kohta.

Korteri- ja majaühistud. PU-töötlusega tasub kindlasti tutvust teha, kui hakatakse vana põrandakatet välja vahetama. Viimase ülesvõtmise ja väljaviskamisega tuleb toime ka kõige kehvem labidamees, kuid uue katte paigaldamisest soodsam ja kestvam lahendus on PU-töötlus.

Põrand, nagu sulle sobib

Taastamist on enamasti mõistetud tegevusena, mille käigus antakse esemele tema endine väljanägemine ja kuju. PU-töötluse puhul on taastamise mõiste palju laiem, sest tegu pole pelgalt vana põranda n-ö üle lakkimisega, vaid põranda saab kujundada hoopis teistsuguseks kui varem. Tõsi, enamikul juhtudel jäetakse PU-töötluse käigus alles endine põrand, mis kaetakse läbipaistva mati või läikiva polümeerikihiga. Sisekujunduse vaatevinklist on siiski tegu suurepärase leiutisega. Värvivalikus on üle 170 tooni (RAL-kataloog), mida saab põrandale kanda meelepärases kombinatsioonis. Laias laastus võib öelda, et kui vana põrandakujundus interjööri ei sobi, saab ebakõla korda teha PU-töötlusega.

Tihti on asutustel soov koridore ja osakondi nummerdada või muul viisil tähistada. Kõnealune tehnoloogia võimaldab seda suurepäraselt, sest läbipaistva PU-katte alla saab paigutada eri kujundeid, pilte, mustreid ja miks mitte ka firma logo – nii suurelt, kui süda lustib.

Kiiruse kõrval muidki eeliseid

Põrandakatte väljavahetamiseks kulub päevi, PU-taastamiseks aga ainult mõni tund. Tööetappe saab jagada nii, et sageli pole vaja mööblitki välja viia. Erinevalt järjekordsest vahatamisest, mida sageli ei viitsitagi teha, lastes põrandal lihtsalt käest minna, pakub PU-tehnoloogia põrandale väga head kaitset, sest jalgealune saab uue pinnakihi, mis on vastupidav nii mehaanilistele kui ka keemilistele mõjudele. Samuti ei pleegita seda päike ega muuda hapraks UV-kiirgus.

Kõik Dr. Schutzi PU-tooted vastavad Euroopas kehtivatele nõuetele ja töötluse saanud põrandakattel on kindel käia ka niiske pinna korral. Veelgi enam, antislip-eritöötlusega on võimalik saavutada vastavus standardile DIN51097, mis tähendab paljajalu liikudes libisemiskindlust isegi kaldega märjal põrandal. Tavapäraselt vahatatud põrandatel tasub aga märgades oludes väga ettevaatlik olla.

1955. aastal asutatud Dr-Schutz Group on tegutsenud pea 60 aastat. Lisaks PVC ja teiste põrandakatete töötluse, hoolduse ja puhastusvahenditele on ettevõttel teisigi lahendusi, millega konkureerida on praktiliselt võimatu.


Jaga
Kommentaarid