06.03.2009, 00:00
Nädala retsept: Brokoli-suitsupeekoni salat
Lihtne ja kiirelt valmiv salat, mis sobib suurepäraselt ahjus
küpsetatud või pannil praetud lõhe- või
forellifileega. Mida kauem salat saab maitsestuda, seda parem.
neljale
• 500 g brokolit
• 1 punane sibul
• 100
g väherasvast suitsupeekonit
• 100 g india pähkleid
• 100 g kuldseid rosinaid
• 1 dl majoneesi
• 1 dl
maitsestamata jogurtit
Lõika brokoli õisikuteks ja
auruta või keeda soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Kurna ja jahuta
kiirelt külmas vees. Viiluta sibul. Pruunista suitsupeekoni ribad pannil
ja nõruta liigsest rasvast majapidamispaberil. Rösti pähklid
ahjus või kuival pannil kuldseks. Sega kõik salatiained omavahel
ja serveeri ahjulõhega.