Verikäkk ei pea olema miski proletariaadi või pööbli söök. Verikäkk kui söök, kui maius peaks saama koha Punases Raamatus, kuna selle roa nautlejate kogus jääb iga päevaga üha väiksemaks. Inimestele ei saa midagi peale suruda, isegi miljonite kroonide eest kokkuklopsitud projekt Eesti Toit ei suutnud luua suuremat kuulajaskonda toitudele, mis hõikavad lettidelt, et neid korvi tõstetaks. Muuseas, me oleme veel niipalju paariamaa Euroopa Liidu mõistes, et meil leidub turulettidel veel verd. Sõber soovis Inglismaal aastavahetuseks teha kodu meenutuseks verivorste, läinud siis turule uurima, kust verd saaks. Veri on keelatud aga kõikides ELi riikides kui turvarisk, nagu ka kõik muud rupskid loomalt. Verivorstisoov suur, läks sõber lihuniku juurde ning uuris, et kas mees verivorsti ka teeb. Lihunik pakkunud välja miinimumkaaluks 20 kilo vorsti. 

Meil on turul olemas hea veri, on olemas jahu ning kõik muu vajalik, saab kodus teha, lasta vanavanematel teha või anda töö tuttavale lihunikule, kokale või kulinaariahullule. 

Feta-rukolasalat suitsukana ja verikäkiga 

Materjal  

  • 400grammine verikäki latt
  • terve suitsukanakints 
  • pakk tükeldatud feta juustu
  • punane sibul
  • kaks potti tammelehesalatit 
  • pakk minitomateid
  • oliiviõli
  • soola ja pipart
  • tüümiani 
  • sinepiseemneid 

Kokkupanek

Võta suur salatikauss ning lõhu sellesse tammelehesalat, lisa õhukesed punase sibula rõngad, poolikud minitomatid, feta juust ning pisikeseks hakitud suitsukana. Lisa ka oliiviõli ning hakitud tüümian ja sinepiseemned. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kõik ilusasti segamini ja lase seista ning maitseid koguda. Võta latt verikäkki ning lõika poole sentimeetri paksused viilakad. Prae korralikus võis mõnusalt krõbedaks. Tõsta paar viilakat taldrikule ning lisa salat. Juurde kena klaas valget veini.