27.03.2008, 16:09
Nädala retsept: Šokolaadi-vahtrasiirupi saiad
Suus sulavad saiakesed, mille täidises võid kasutada tumedamat mõrušokolaadi või piimašokolaadi. Serveeri saiu ahjusoojalt, nii maitsevad need kõige paremini.
FOTO:
neljale
• 300 g lehttainast
• 100 g tumedat šokolaadi
• 2 sl vahtrasiirupit
• 100 g aprikoosimoosi
• määrimiseks muna
• peale mandlilaaste
Lõika lehttainaplaadid pooleks, umbes 12 x 12 cm suurusteks ruutudeks. Sulata šokolaad ja sega vahtrasiirupiga. Määri ühte nurka 1 sl šokolaadikreemi ja 1 tl aprikoosimoosi. Tõsta teine tainapool peale ja suru servad kahvliga kinni. Pintselda pealt munaga ja raputa peale mandlilaaste. Küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit.