Täidised
Lõhefilee tartar
- 250 g lõhefileed
- 2 tl kappari marju
- 3 keedetud munavalget
- 15 g basiilikuõli
- 5 g värsket tilli
Krevetitäidis
- 150 g krevette
- 40 g kodust majoneesi
- 40 g Crème Bonjouri
- 3 g värsket tilli
Serveerimiseks:
- 8 porrulaugunööri
- 20 tiigerkrevetisaba
- 20–25 g salatimiksi
- 20 g rukola salatilehti
- 20 g basiilikuõli
- 10 g tomatiõli
- 40 g kodust majoneesi safrani ja sinepiseemnetega
Alustuseks viiluta Südamejuust nii, et viilu
oleks võimalik rulli keerata ja täita. Valmista 2 erinevat
täidist. Lõhetartariks tükelda kala väikesteks
kuubikuteks, lisa kapparimarjad, till, peeneks hakitud keedetud munavalge.
Viimasena lisa basiilikuõli, mida on imelihtne valmistada –
blenderda pott värsket basiilikut, millele lisa tasapisi õli (100
ml). Krevetitäidiseks haki peeneks krevetid, sega kokku majoneesi ja
toorjuustuga, lisa hakitud värske till.
Kui täidised on
valmis, alusta rullide tegemisega. Ühele taldrikule soovitan asetada
6–8 täidetud rulli. Püüa need kenasti porrulaugust
nööriga kinni köita. Nööriks võta porruleht ja
lõika pikuti ribadeks. Et sõlmimine läheks lihtsamalt, kasta
ribad korraks keevasse vette.
Südamejuustu rullide
kõrvale serveeri tiigerkrevetisabad, mida on enne pannil grillitud.
Kuumuta pann ja vala sinna veidi oliiviõli, viska sabad pannile,
kuumuta 2–3 minutit mõlemalt poolt ning lisa omapärase maitse
saamiseks veidi Pernod’d.
Serveeri kohe koos Südamejuustu
rullidega. Lisa taldrikule ka veidi rohelist salatit ja isetehtud majoneesi.
Retsept Artur Ovchinnikov restoranist Bonaparte
Kes on Artur Ovchinnikov?
Alates 2004. aastast on Artur restorani Bonaparte peakokk.
Ametilt toidumeister, hingelt jahimees, veedab Artur vaba aega kõige parema meelega looduses.
Juhtis Eesti peakokkade võidukat meeskonda hiljutisel tippkokkade võistlusel Baltic Culinary Cup Sankt-Peterburgis.
Alates 2004. aastast on Artur restorani Bonaparte peakokk.
Ametilt toidumeister, hingelt jahimees, veedab Artur vaba aega kõige parema meelega looduses.
Juhtis Eesti peakokkade võidukat meeskonda hiljutisel tippkokkade võistlusel Baltic Culinary Cup Sankt-Peterburgis.
Mis on Südamejuust?
Südamejuust on esimene piimatoode, mille tarbimine toetab südame-veresoonkonna tööd.
Sisaldab Eesti teadlaste poolt välja töötatud TENSIA™ bakterit, mille erilised omadused reguleerivad süstoolset ja diastoolset vererõhku.
Südamejuustu võib tarvitada eraldiseisvalt või kasutada mitmesuguste tervislike roogade valmistamisel.
Südamejuust on esimene piimatoode, mille tarbimine toetab südame-veresoonkonna tööd.
Sisaldab Eesti teadlaste poolt välja töötatud TENSIA™ bakterit, mille erilised omadused reguleerivad süstoolset ja diastoolset vererõhku.
Südamejuustu võib tarvitada eraldiseisvalt või kasutada mitmesuguste tervislike roogade valmistamisel.