Jaan Heinmaa

Šokolaadi-kirsi fondant

Prantslased armastavad šokolaadi ja kõike, mis sellest teha annab. Üks võrratumaid magustoite, mida tõelisele šokohoolikule pakkuda, on soe, pealt krõbe ja seest veel kergelt vedela sisuga šokolaadikook, mida serveeritakse vanillijäätisega.


neljale


Taigen:

  • 100 g mõrušokolaadi
  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 1 sl jahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 dl Amaretto likööri
  • 200 g külmutatud kirsse
  • serveerimiseks vanillijäätist

Sulata paksupõhjalises kastrulis tükeldatud šokolaad ja või. Sega ühtlaseks, tõsta tulelt ja jahuta. Sega hulka munad, jahu, suhkur ja vanill­suhkur. Sega ühtlaseks ja vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud metallist muffinivormi. Aseta peale kirsid ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätisega.