Vaja läheb
• 200 g lambaliha
•
100 g tükeldatud sibulat
• 50 g tomatit
• 50 g
rohelist paprikat
• 50 g punast paprikat
•
küüslauk
• 5 g ingverit
• 2 g punast
tšillipulbrit
• 1 g kurkumipulbrit
• 1 g koriandrit
• 5 g Garam masala’t
• 20 ml toiduõli
• maitsestamiseks soola
Valmistamiseks
eemalda terava noa abil lambakintsult rasv, nahk ja kõõlused.
Lõika lambaliha kuubikuteks. Kuumuta paksu põhjaga potis
õli ja prae selles pool tükeldatud sibulast kergelt klaasjaks.
Seejärel lisa tükeldatud küüslauk ja ingver ning
kõik maitseained koos lambalihaga. Lase 5 minutit küpseda ja lisa
natuke vett. Küpseta veel 20 minutit ja tõsta pott tulelt.
Võta vokkpann ja kuumuta seal õli. Tükelda roheline ja
punane paprika ning tõsta vokkpannile koos ülejäänud 50 g
sibulakuubikutega. Lõika tomat kuubikuteks, lisa pannile. Küpseta
neid natuke koos potist juurde tõstetud eelküpsetatud lambalihaga.
Natuke küpseta kõiki komponente koos ja serveeri koos riisiga.
Lambaliha seentega
neljale
Vaja läheb
• 500 g lambaliha (kondita
lambakints)
• 3 dl kupatatud seeni
• 2 sibulat
•
2 küüslaugu küünt
• 2 dl 20protsendilist
hapukoort
• 2 sl toiduõli
• 2 dl vett
•
maitsestamiseks meresoola ja musta pipart
Valmistamiseks
Lõika lambaliha 3sentimeetristeks kuubikuteks, pruunista
kuumas rasvas. Lisa vesi, sool, küüslauk ja hauta. Kui liha on
poolpehme, lisa kergelt läbipraetud hakitud seened ja sibulad ning hauta
pehmeks. Jahuta pisut ja lisa hapukoor. Serveeri keedetud kartulite ja
värske salatiga.