Vaja  läheb


• 200 g lambaliha

• 100 g tükeldatud sibulat

• 50 g tomatit

• 50 g rohelist paprikat

• 50 g punast paprikat

• küüslauk

• 5 g ingverit

• 2 g punast tšillipulbrit

• 1 g kurkumipulbrit

• 1 g koriandrit

• 5 g Garam masala’t

• 20 ml toiduõli

• maitsestamiseks soola


Valmistamiseks


eemalda terava noa abil lambakintsult rasv, nahk ja kõõlused. Lõika lambaliha kuubikuteks. Kuumuta paksu põhjaga potis õli ja prae selles pool tükeldatud sibulast kergelt klaasjaks. Seejärel lisa tükeldatud küüslauk ja ingver ning kõik maitseained koos lambalihaga. Lase 5 minutit küpseda ja lisa natuke vett. Küpseta veel 20 minutit ja tõsta pott tulelt. Võta vokkpann ja kuumuta seal õli. Tükelda roheline ja punane paprika ning tõsta vokkpannile koos ülejäänud 50 g sibulakuubikutega. Lõika tomat kuubikuteks, lisa pannile. Küpseta neid natuke koos potist juurde tõstetud eelküpsetatud lambalihaga. Natuke küpseta kõiki komponente koos ja serveeri koos riisiga.


Lambaliha seentega

neljale


Vaja läheb


• 500 g lambaliha (kondita lambakints)

• 3 dl kupatatud seeni

• 2 sibulat

• 2 küüslaugu küünt

• 2 dl 20protsendilist hapukoort

• 2 sl toiduõli

• 2 dl vett

• maitsestamiseks meresoola ja musta pipart


Valmistamiseks


Lõika lambaliha 3sentimeetristeks kuubikuteks, pruunista kuumas rasvas. Lisa vesi, sool, küüslauk ja hauta. Kui liha on poolpehme, lisa kergelt läbipraetud hakitud seened ja sibulad ning hauta pehmeks. Jahuta pisut ja lisa hapukoor. Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.