01.11.2007, 00:00
Nädalaretsept: Avokaado ja tomati salat
Vaja läheb
• pott rohelist salatit
• 2 avokaadot
• 4 tomatit
• 2 sl sidrunimahla
• punane sibul
Kastmeks
• 4 sl oliiviõli
• 2 sl veiniäädikat
• küüslaugu küüs
• maitsestamiseks soola, näpuotsatäis suhkrut ja punast pipart
• hakitud peterselli
Valmistamiseks
Laota salatilehed suurde kaussi. Lõika avokaado õhukesteks viiludeks ja vala kohe sidrunimahlaga üle. Tomatitest lõika rõngad ja sibulast õhukesed ringid. Salatikausi servadesse aseta lahtilõigatud avokaado, tomatid ja sibularõngad. Kastme valmistamiseks purusta kõigepealt küüslaugu küüs. Seejärel sega salatikastme koostisosasid kergelt kahvliga läbi ja vala sellega salat üle. Serveeri kohe liha- või kalaroogade kõrvale.
• pott rohelist salatit
• 2 avokaadot
• 4 tomatit
• 2 sl sidrunimahla
• punane sibul
Kastmeks
• 4 sl oliiviõli
• 2 sl veiniäädikat
• küüslaugu küüs
• maitsestamiseks soola, näpuotsatäis suhkrut ja punast pipart
• hakitud peterselli
Valmistamiseks
Laota salatilehed suurde kaussi. Lõika avokaado õhukesteks viiludeks ja vala kohe sidrunimahlaga üle. Tomatitest lõika rõngad ja sibulast õhukesed ringid. Salatikausi servadesse aseta lahtilõigatud avokaado, tomatid ja sibularõngad. Kastme valmistamiseks purusta kõigepealt küüslaugu küüs. Seejärel sega salatikastme koostisosasid kergelt kahvliga läbi ja vala sellega salat üle. Serveeri kohe liha- või kalaroogade kõrvale.