Nädalaretsept: Tiramisu teega
kuuele
Klassikaline itaalia dessert
on saanud jaapanipärase maitsenüansi Matcha teest.
Vaja läheb
• 6 munakollast
• 5 sl
suhkrut
• 2 tl Matcha tee pulbrit
• 2 sl Grand
Marnier’ likööri
• 500 g mascarpone toorjuustu
• 1 tl vanillisuhkrut
• 250 g Savoiardi küpsiseid
• peale puistamiseks kakaopulbrit
Siirupiks
• 1 dl vett
• 0,5 dl
suhkrut
• 0,5 dl Grand Marnier’ likööri
• 1
tl Matcha tee pulbrit
Siirupi valmistamiseks kuumuta vesi keemiseni.
Lisa suhkur ja keeda paar minutit. Tõsta tulelt, lisa liköör
ja teepulber, sega ja jahuta.
Vahusta munakollased ja suhkur kohevaks
vahuks. Sega omavahel teepulber ja liköör. Lisa munavahule mascarpone
ja vanillisuhkur ning sega hulka likööri-teesegu. Kasta küpsised
kergelt siirupisse ja lao kihiti kreemiga mitmesse väiksemasse
nõusse. Tee nii mitu kihti, kuni aineid jätkub. Kata vormid kilega
ja pane külmkappi vähemalt 2 tunniks kuni üleöö. Enne
serveerimist puista üle kakaopulbriga.
Tee
Kadri Kroon, Angeelika Kang
Sarjast “100 rooga”
Põhjalik teeraamat aitab orienteeruda võõrapäraselt kõlavate teesortide hulgas, seletab tee valmistamise põhimõtteid ja räägib tee ajaloost ja traditsioonidest. Aga tee ei ole ainult jook. Raamatu teises osas leiab õpetusi ka tee kasutamiseks toidu valmistamisel.