Nepali tee
Ingver on üks hea hinna ja kvaliteedi suhtega juurikas meie värskete viljade valikus. Selle vitamiinide, looduslike antibiootikumide, tugeva aroomi ja maitse eest on küsitud hind täiesti õiglane. Piimaga on tee rammusam ja toitvam, kui me tee puhul tavaliselt harjunud oleme.
Fariinsuhkruga või teiste naturaalsete pruunide suhkrutega saab magususe sobivaks timmida.
Vaja läheb
■1 l vett
■10 tera musta pipart
■10 nelki
■10 kardemonikupart
■2 kaneelikoore juppi
■2 cm jupp ingverijuurt
■1,5 sl musta puruteed
■piima ja fariinsuhkrut
Valmistamiseks aja vesi potis keema, lisa vürtsid ja piprad. Lõika ingverijupp õhukesteks viiludeks ja pane samuti potti. Keeda väiksel kuumusel 20 minutit. Seejärel tõsta pott tulelt ja lisa purutee. Lase neli minutit tõmmata ja kurna kas teekannu või termosesse, sõltuvalt sellest, kas jood kodus või soovid kaasa võtta. Enne joomist pane tassi piima ja 1,5 tl suhkrut tassi kohta.