Maasika-rabarberisalat tahhiini-ingverikastmega

Vaja läheb

200 g maasikaid
200 g rabarberit
peotäis granaatõunaseemneid
40 g demerara suhkrut

Tahinikastmeks:

50 g tahhiini ehk seesamipastat
20 g mett
5 g ingverit
tsipa kuuma vett ja orasheinapulbrit

Valmistamiseks

tükelda maasikad ja rabarber ning sega kokku suhkruga. Puista peale granaatõunaseemneid ja vala üle tahhiinikastmega. Kastmes on kuuma veega kokku segatud mesi, tahhiini, riivitud ingver ja orasheinapulber.


Spargli-maasikasalat praejuustuga

kahele

Vaja läheb

4 sparglivart
6 viilu praejuustu (Kalamatsi)
4–6 maasikat
2 redist
punt värskeid salatileht (lehtpeet, rukola, spinat)
pool spargelkapsast
peotäis koriandri ja mündi lehti

Maasikavinegretiks

3–4 maasikat
sorts oliiviõli
sorts palsamiäädikat
1 tl mett
värskelt jahvatatud pipart ja soola

Valmistamiseks

sega kokku vinegreti komponendid ja maitsesta sobivaks.

Keeda või auruta spargelkapsaõisikud ja sparglivarred al dente ehk kergelt hamba all krõmpsuvaks. Säti salatipõhjad taldrikutele. Prae juustuviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta salatile. Lisa juurde spragelkapsa õisikud ja sparglivarred. Lõika maasikad ja redised sektoriteks ja tõsta salatile, puista peale koriandri- ja mündilehti. Piserda üle maasikavinegretiga.
Spargli-maasikasalat praejuustuga