Praeguseks on Pagaripoisid kolinud kahel korral suurematesse ruumidesse – viimati 2002. aastal, kui koliti Sütiste teelt Vana-Lõuna 37 majja, kus asutakse ka praegu. 2019. aasta alguseks on Pagaripoisid kasvanud üle 5,2 miljoni eurose käibega ja üle 130 töötajaga ettevõtteks. Ometi on tegemist sada protsenti Eesti pereettevõttega, mida juhib praeguseni pühendunult Meelis Pärn.

Pagaripoiste tootevalikusse kuuluvad tordid, kringlid, saiakesed, koogid, käsitöökommid ja kulinaariatooted. Sortimendis on üle 200 nimetuse. Tootearenduses pannakse kõige suuremat rõhku tooraine kvaliteedile ja toodete maitsele. Pagaripoistel on ka 12 kohvikut, mis asuvad Tallinnas, Pärnus ja Tartus.

Eesti klientide seas enim armastatud Pagaripoiste toode on kohupiima-martsipanitort, mida ostetakse olenemata ajastust väga palju ja seda nii tava- kui ka pulmatordina. Teine pika ajalooga toode on kohupiima-küpsisetort. Vanematest toodetest on ikka ja endiselt ühed enim nõutud Napoleoni tort ning vanillikreemitäidisega kringel. Konkurentsitult parimaks nimetatakse ka Pagaripoiste sotšnikut ja rummikooki – viimasele ei saa Pagaripoiste enda sõnul vist vastu ükski teine rummikook tervel meie väikesel koduplaneedil. Uutest toodetest on kõige populaarsem kolme šokolaadi tort – kes seda korra maitsnud, võib kindel olla, et uus lemmik on sündinud.

Peamine turg on Eesti, suurim ekspordiriik aga Soome. Ühtlasi on eksporditud Pagaripoiste tooteid Lätti ja USA-sse. Tulevikus soovitakse heita pilku veel enam piiri taha, ent peamine eesmärk on jätkata siiski parimate maitsete ja kõrge kvaliteedi pakkumist eelkõige kohalikele maiasmokkadele.

Ehkki klientide tagasiside on enamasti ainult väga hea, tuleb mõistagi aeg-ajalt tegeleda pisut eriskummalisemate muredega. Kõige naljakam neist tuli kliendilt, kes tellis oma koerale printsessitordi. Tordi värv aga ei vastanud sada protsenti kliendi ettekujutusele ning siis esitati kaebus, et koer on täiesti šokis, kuna värv ei olnud õige. Tellitud on ka näiteks tualetipotikujuline tort, mis meeldis kliendile nii väga, et ta tellis hiljem teise samasuguse veel. Pagaripoiste kõige suurem ja pikem tort valmistati aga möödunud aasta Õllesummeril ja selles oli kokku 25 meetrit puhast naudingut.

Jaga
Kommentaarid