Foto: Jaan Heinmaa

Selle suve lihatoodete sarja “Puhtad maitsed” valmistamiseks on valitud eestimaisest kvaliteetsest sealihast parimad palad, lisatud on vaid naturaalsed maitseandjad ning vähendatud on soolasisaldust. Säilitusainete ja kunstlike lisaaineteta vorstid ja lihad on lihatoodete riiulil läbivaks teemaks enamiku suurtööstuste toodangus.


Grillvorstid oasalatiga

Vaja läheb

1 karp lastegrillvorste ploomidega lambasooles (Rakvere Lihakombinaat)
400 g punaseid konservube
400 g valgeid konservube
200 g värskeid aedube
1 väike punane sibul
punt siledalehelist peterselli ja tilli

Kastmeks

5 sl oliiviõli
3 sl palsamiveiniäädikat
2 tl Dijoni sinepit
1 tl vedelat mett
soola ja musta pipart

Valmistamiseks

pese konservoad sõelal rohke veega ja lase nõrguda. Loksuta kastmeained väikses kaanega purgis läbi ja sega ubadega kokku. Jäta 30 minutiks maitsestuma. Lõika sibul õhukesteks ribadeks ning lisa koos aedubade ja hakitud ürtidega salati hulka vahetult enne serveerimist. Grilli lambasooles vorstid sütel või pannil kaunilt kuldseks ja paku koos oasalatiga.


Seasisefilee tomati-paprika salatiga

Vaja läheb

karp seavälisfilee lõike koduaia ürtidega
250 g kollaseid ja punaseid kirsstomateid
1 kollane ja 1 punane paprika
1 väike punane sibul
punt värsket koriandrit

Kastmeks

3 sl oliiviõli
1 purustatud küüslauguküüs
1 sidruni mahl
soola ja musta pipart

Valmistamiseks

lõika kirsstomatid pooleks ja paprikad ribadeks. Lõika ka sibul õhukesteks ribadeks ning haki koriander. Seejärel sega kokku kastmeained ja sega kogu salat õrnalt läbi. Maitsesta vajadusel veel ning paku äsja grillilt tulnud mõnusalt kuumade fileelõikude kõrvale.