Narva mnt 6, Tallinn
Avatud E–N
9–21, L–P 12–21
Hinne: 7
Pealinnas hästi
tuntud, Da Vinci nimeline Itaalia toidu impeerium on mustade oranži logoga
lippude lehvides laienenud ka Narva maanteele. Õigupoolest on sama
keti jäätisekohvik end spaghetteria’ks ümber vorminud
ning pakub nüüd salateid, pastaroogi, itaalia suupisteid ja palju
muud, muuhulgas endiselt ka gelato’t ehk itaaliapärast
jäätist.
Spaghetteria on õigupoolest üsna
tilluke ja pigem lõunasöögi- kui õhtuse
tšillimise paik, kuid tuleb tunnistada, et sisekujundusega on
püütud kärarikka tänava rahutust rütmist
võimalikult kaugele minna. Klaasist lauaplaatide alla peidetud
kulunud puittahvlid ja veinipudelile kleebitud
pastamenüü lihtsalt sunnivad end argipäevast lahti
rebima.
Hea eelhäälestuse osaks võib lugeda ka
asjaolu, et Da Vinci menüüs ei hakka silma ühtki kirjaviga
(näiteks sõna bruschetta õigekiri käib suurel osal
Tallinna söögikohtadest üle jõu). Ka teenindus jätab
algusest lõpuni hea mulje, ehkki ettekandjaneiu käib
küsimustele köögist vastuseid nõutamas.
Menüü vahele peidetud kireval kaardil on hulk smuutisid,
mille seast jõhvikast, õunamahlast ja jäätisest koosnev
“jõhvika jahutus” (55 krooni) tõotab nime järgi
otsustades kargelt hapukat joomaaega ning maitseb tõesti väga
värskendavalt. Suvekuumade saabudes tasub seda osa spagetikambri
menüüst silmas pidada – mõnusamat värskendust on
raske ette kujutada.
Põhimenüü ainus supp (lisaks
leidub veel ka odavamat päevasuppi), puraviku- ja trühvlimaitseline
zuppa di porcini e tartufo (75) oli suurepärane valik, ehkki ettekandja
selle kahjuks esimese hooga ära unustas. Krõbedate
grissinidega serveeritud kooreses supis on seenemaitse nii tugev, et
võib tuimema leemega harjunud keele ära ehmatada, kuid elamus on
proovimist väärt. Väga värskendav ja mahlakas on ka
suitsulõhe-artišokisalat (85), kus leidub lisaks veel mitut masti
värsket rohelist ja kahte sorti tomateid. Tõsi, see on keskmise
suurusega taldrikutäie kohta üsna kallis roog.
Pasta
arabbiata (70) sisaldab värskeid tomateid, mis on küll kevadiselt
kahvatud, kuid koos küüslauguse tomatikastme ja salaamiviiludega
mõjuvad väga ergult. Ainuke häda, et väledad
vedrukujulised fusillid kipuvad kitsalt kahvlilt maha libisema. Koorene
kana-seenepasta (75) koosneb taltsamatest pennedest ja on küll pisut
soolane, kuid samuti väga jõulise maitsega.
Need kaks
proovitud pastat on igatahes väga tasemel.
Kahe roa vahepeal
lahkuvad külastajad naaberlauast ning klaasist lauaplaat piserdatakse
ohtra puhastusvahendiga üle. Tükk aega asendab vahemerelisi aroome
tugev Ajaxi-lõhn ning jääb vaid õnne tänada, et
ühtki rooga parasjagu pooleli ei olnud. See on küll ainus ebameeldiv
episood, kuid hea mulje saab pisut riivatud.
Muide, Da Vinci
kohvivalik väärib eraldi esiletõstmist: tavalistele kohvidele
lisaks on siin hulk mitmesuguseid kokteile ja kohvi-kakao segujooke ning
jääkohve, ühtekokku tubli paarkümmend nimetust või
enamgi.
Magustoiduks võtan
kirsi-šokolaadijäätise (20) vahvlituutus kaasa. Maitseb hea,
kuid tõelisest kohapeal tehtud gelato’st jääb siiski
tükk maad puudu, pole siis ime, et jäätisekohvikul selles paigas
nii lühi
keseks ajaks jaksu jätkus. Pasta tuleb Da Vincil oluliselt paremini
välja.