Kanamunad heeringagaVaja läheb
200 g soolaheeringas (Matjes)
40 g majoneesi
20 g kunstmarja (Caviart must)
20 hapukoort
punt murulauku
sidrun
8 kanamuna
paar redist ja tillioksa

Valmistamiseks

lõika heeringas väikesteks kuubikuteks, sega ülejäänud komponentidega ja maitsesta sidrunimahlaga. Segu peab jääma nii paks, et püsib munade peal.

Keeda mune 7 minutit. Jahuta, koori ja lõika pooleks. Munapooltele tõsta heeringasalat, kaunista rediseviilude ja tillioksaga.Kuumsuitsulõhe vahtVaja läheb

200 g suitsulõhet
80 ml hapukoort
2 tl hakitud murulauku
2 sl toorjuustu
soola ja pipart
8 vahvlituutut
tillioks

Valmistamiseks

eemalda kalalt nahk ja pane parajad lõhetükid kannmikserisse. Lisa koor ja toorjuust ning lase ühtlaseks vahuks. Lõpus lisa hakitud murulauk ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri lõhevahtu vahvlituutus ja kaunista tillioksaga.Krevetid mustal teraleivalVaja läheb

200 g kooritud krevette
20 g punast sibulat peeneks hakituna
paar värsket tillioksa hakituna
100 g majoneesi (Hellmans)
sidrunimahla
soola ja musta pipart
8 viilu musta teraleiba

Valmistamiseks

sulata ja nõruta krevetid ning lisa kaussi ülejäänud komponendid. Sega ning maitsesta sidrunimahla, soola ja musta pipraga. Lõika leivaviilud neljaks või vajuta väikse ümara vormiga (pokaaliga) ümarad leivakesed. Serveerides tõsta krevetisalat leivale ja kaunista värske tillioksaga või mõne muu käepärase maitserohelisega.MarjapüreeVaja läheb

200 g marjasegu (külmutatud)
100 g suhkrut
200 ml vett

Sega marjad suhkruga ja lase keema. Keeda 5 minutit, jahuta ja püreesta. Serveeri shot’i-klaasis.Puuviljasalat vanillikastmegaVaja läheb

100 g apelsini
100 g melonit
100 g arbuusi
100 g kiivit
apelsinikoort (mahe) ja mündilehti

Kastmeks

2 munakollast
1 sl suhkrut
2 cm vanillikauna
150 ml vahukoort

Valmistamiseks

sega kõigepealt kastme komponendid omavahel ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni kerge paksenemiseni ja aseta sama potiga külma vette. Kaste tuleb kiirelt maha jahutada, muidu võib muna tükki minna. Mõistagi võib kasutada ka poevanillikastet.

Koori ja tükelda puuviljad. Keeda suhkrust ja veest lahja siirup, kuhu riivi natuke apelsinikoort. Jahuta ja sega puuviljasalatiga.

Serveerides aseta puuviljasalat viskiklaasi ja vala peale natuke vanillikastet. Kaunista mündilehtedega.