Purje tänava ja Regati puiestee vahelisel alal paiknev Purje Residents asub unikaalses piirkonnas, sest sellele mereäärsele alale on plaanitud ainult piiratud arv elamuid, kuna linn on otsustanud rannajoone reserveerida avalikeks eesmärkideks ja hoonestusprojektideks. Pirita sadam asub Purje Residentsist 250 meetri kaugusel ja on Tallinna peamiseks jahikeskuseks. Lisaks on Pirita üks tallinlaste lemmikkohti vaba aja veetmiseks. Tegevusi leiab nii supelrannas, Pirita jõe orus kui ka lähedal asuvates männimetsades, mis on tuntud vaikuse ja heade terviseradade poolest, mida talvel valgustatakse ning kasutatakse murdmaasuusatamiseks.

Asukoht

Pirita on olnud läbi ajaloo linlaste lemmik suplus- ja puhkuspiirkond, kuid tuntud ka oma kuulsusrikka ajaloo poolest. Mere lähedus ja Pirita jõgi tegid sellest paigast ideaalse elupaiga juba ennemuiste. Ajalooürikutest võib lugeda, et Pirital käis vilgas elu juba 3000 aastat tagasi. Pirita jõgi oli üks kaubateedest, mida mööda sai sõita laevaga Novgorodi.

Harjumaa ühe ilusama jõe ja mere ristumiskohas on meresõit tänapäevalgi aukohal. 1980. aasta suveolümpiamängudeks rajati seoses Tallinnas olümpiapurjeregati korraldamisega Pirita jõe suudmesse purjespordikompleks, mis on ainult mõnesaja meetri kaugusel Pirita Residentsi kavandatavatest kortermajadest.

Vilgas elu ei käinud mitte ainult jõel ja sadamapiirkonnas. Ajalooliselt on Pirita üks tähtsamaid mälestisi Pirita klooster, kuhu toona tehti palverännakuid üle kogu Euroopa.

Purje Residents asub Pirital legendaarse Pirita Spa hotelli kõrval hinnatud elamurajoonis, kus väärtustatakse ilu ja rahu.

Residentsi vahetust lähedusest algab Pirita promenaad, mis lookleb mööda mereäärt Kadrioruni. Pikk promenaad on ideaalne neile, kes harrastavad jooksmist, jalgrattaga sõitmist või rulatamist, aga ka fantastiline võimalus pikemateks jalutuskäikudeks ja Tallinna kilukarbivaate või päikeseloojangu nautimiseks.

- Põhjamaine

Purje Residentsi kortermajad on väljapeetult põhjamaised. Hoonete arhitektuurilahendust iseloomustab maitsekas lihtsus, mis sulandub merelähedase atmosfääriga. Hooned on kujundatud pastelsetes toonides, mis loob rahuliku õhkkonna – hea peidupaiga pärast tihedat tööpäeva. Elamu on ehitatud kvaliteetsetest ehitusmaterjalidest, mis teeb selle väärt elupaigaks aastateks.

- Mereäärne

Pirita elu keerleb ümber mere – linnaosa on tuntud Eesti ühe armastatuima supelranna ja Tallinna suurima jahisadama poolest. Purje Residents asub üksnes mõnesaja meetri kaugusel merest, mis teeb selle ideaalseks inimestele, kes armastavad harmooniat. Mändidega põlistatud metsad ja lähedalasuv rand inspireerivad liikuma: nautima metsajooksu, mängima lastega rannaliivas või sõpradega ranna palliväljakutel.

- Eksklusiivne

Pirita on prestiižne ja turvaline linnaosa. See on linnaosa inimesele, kes armastab luksust ja maitsekat elukeskkonda. Purje Residentsi ümbrusest võib ainult jalutuskäigu kauguselt leida mitmeid restorane ja vaba aja veetmise võimalusi. See on ka ideaalne elukoht neile, kellele meeldib kaatri, purjeka või jahiga merel käia.

- Linnale lähedal

Pirita Residentsist Tallinna kesklinna tööle minek võtab hommikuti ainult kümmekond minutit, samas on arendus piisavalt kesklinnast eemal, et tekiks rahulik ja vaikne õhkkond pärast väsitavat tööpäeva. Pirita on hästi ühendatud ka ühistranspordiga, mis võimaldab lastel lihtsasti linna ja linnast koju saada.

Jaga
Kommentaarid