Täna aitab Siplane uusi söögikohti käima tõmmata, konsulteerides ja koolitades meeskondi. Üks Rethinki ettevõtmine on gourmet coaching, mis sisuliselt tähendab koolitust ja kooskokkamist, kas siis toiduhuvilise kodus või tema valitud kohas. Hiljuti alustati ka meelelahutusliku, aga samas toidumaailma kohta praktilisi teadmisi andva maitsekaravani nime kandva ettevõtmisega. Seltskond huvilisi koguneb, et teha paaritunnine tuur poodidesse ja turule. Koos otsitakse uusi toiduaineid ja uuritakse nende päritolu ning kuidas neid kasutada. Nuusutatakse ja maitstakse nii eksootili kui kodumaiseid toiduks vajaminevaid tooraineid. Inspireerivaid maitsekaravani retsepte tasub koduköögis järele proovida.
Tursk mädarõika ja kooreste kartuliteganeljale

Vaja läheb

1 kg tursafileed (Sadama turg, Stockmann, KalaKala)
1 kg kartulit
200 g rõõska koort
1 sl võid
soola ja valget pipart
peotäis tillivarsi
1 sidrun

Lisandiks

4 muna
200 g kooritud krevette
150 g pruunistatud võid
100 g riivitud värsket mädarõigast
1 tk sidrun
tillioksi
sorts külmpressitud rapsiõli

Valmistamiseks

maitsesta tursafilee soola ja valge pipraga ning prae seejärel kuumal pannil võis kuldpruuniks. Pruunistatud kala pane 120kraadisesse ahju 30 minutiks küpsema. Väiksemate fileepalade puhul piisab pannil mõlemalt pool 3 minutist praadimisest. Tervislikuma tulemuse saad, kui paned kala suures potis soolaga maitsestatud vees koos loorberilehe, neljaks lõigatud sibula, tüki või ja paari tera valge pipraga keema. Õigemini tuleks kala keema tõusnud kalaleemes 15 minutit hoida, aga mitte keeta.

Nüüd maitsesta rõõsk koor soola, valge pipra ja riivitud sidrunikoorega. Kooresegule pigista viimasena hulka sidrunimahl, sega hästi ettevaatlikult, sest iga kiirem liigutus võib koore tükki ajada. Tõsta saadud kooresegu tunniks külmkappi.

Vahepeal keeda kartulid soolaga maitsestatud vees koos tillivartega. Kurna ja sega kokku külmas seisnud kooreseguga. Maitsesta vajadusel veel soola ja valge pipraga.

Keeda munad 5 minutiga valmis ja haki peeneks. Säti tursafilee ja kooreste kartulitega vaagnale hakitud muna ja käsitsi kooritud krevetid. Peale riivi värske mädarõigas ja kõrvale lõika sidrunist sektorid. Kaunistuseks säti tillioksi ja vala kalale peale potipõhjas pruunistatud või ja külmpressitud rapsiõli. Võiga üle valades on kala maitse tuntavalt hõrgum, sidrunist pigistatud mahla happelisus aga tasakaalustab sobivalt liigset rasvasust.Astelpajupirnid kardemoni-šokolaadikreemiganeljale

Vaja läheb

4 kõvemat pirni
0,5 l astelpajumahla
2 dl valget veini (näiteks Marsala)
200 g rafineerimata suhkrut
1 vanillikaun (poolitatud ja seemned välja kraabitud)
poole sidruni mahl ja koored
1 dl suhkrut
5 dl rõõska koort
150 g šokolaadi, vähemalt 63%
1 tl jahvatatud kardemoni

Valmistamiseks

vala astelpajumahl potti. Lisa vein, sidrunimahl, suhkur ja vanill. Koori pirnid ja pane potti vedeliku sisse. Ka pirnikoored pane potti – need lisavad maitset. Keeda tasasel tulel kaane all pirnid pehmeks. See võtab aega umbes 40 minutit, aga proovi hambatikuga, võimalik, et kulub ka vähem aega. Tõsta pirnid potist välja jahtuma, eemalda koored ja jätka vedeliku keetmist, kuni saad siirupi.

Kuumuta koor, suhkur ja kardemon kuni suhkru sulamiseni. Tükelda šokolaad ja sega koorega seni, kuni šokolaad on sulanud. Pane saadud kreem päevaks külmkappi. Enne serveerimist vahusta.

Paku astelpajupirne kardemoni-šokolaadikreemi ja astelpajusiirupiga.