Mustikasupp röstitud kaeraga

Nädala retsept: Mustikasupp röstitud ­kaera­helvestega

Materjal

  • pool kilo mustikaid
  • 2 detsiliiitrit mannat
  • detsiliiter suhkurt
  • teelusikas vanilli
  • teelusikas kaneeli
  • 300 grammi kaerahelbeid
  • neli supilusikat mett
  • melissi


Kokkupanek


Pane tulele pott mustikate ja suhkruga ning kuumuta. Lisa vesi ning manna. Keeda kenasti läbi.

Püreesta ja keeda edasi. On vaja, et kissell oleks kreemjas, kuid siiski vedel. Vala aga vett juurde, kui tundub, et vedelusaste pole saavutatud. Natuke vanilli kuluks ka ära.

Rösti mee, suhkru, melissi ja kaneeliga kaerahelbed ilusaks pruuniks ja krõbedaks. Kalla kissell kaussi, riputa peale helbeid ning lisa melissilehti. Imeline hommiku- ja magussöök!