Restoran ei paku küll Vertigo stiilis erutavat peapööritust ega hingematvat vaadet silmapiirile, kuid see-eest korralikku väikekodanlikku soojades toonides interjööri ja mõnusat sisehoovi, kus soojal ajal rannikutuulte eest varjul einestada saab. Tõsi, sel suvel takistavad vabaõhueine nautimist spa laienduse ehitustööd.

Restorani siseruumid on vaiksed ja pehme värvigammaga, maakoha ja uusehitise kohta ehk veidi pingutatult konservatiivse joonega, kuid siin on meeldivalt sundimatut hubasust. Ajalooline mõisahoone, kuhu sedalaadi restoran ehk paremini sobiks, alles ootab restaureerimist.

Menüü on ambitsioonikas ja meenutab pealinna menupaikade lemmikrepertuaari, flirtides kord Vahemere, kord idamaade köögiga, sealjuures Eesti tavadele kuigivõrd truudust murdmata. Eelroaks valitud mozzarellawonton punase sibula marmelaadis (90 krooni) on suurejooneline ehitis kuldkollastest krõbeda serva ja kreemja sisuga mozzarellaümbrikest vaheldumisi tulimagusa marmelaadiga kaunilt joonistatud mitmevärvilises garneeringuhulknurgas. Leebe mozzarella sobib marmelaadiga hästi, kuid magusus on tõesti talutavuse piiril. Kokkuvõttes on see küll huvitav, kuid eelroa kohta pisut väsitav kogemus.

Prantsuse sibulasupp lehttaignamütsi all (35 krooni) on oma tagasihoidliku hinna kohta väga tugev toit, millest piisab täiesti keskmise kaaluga kõhutäieks. Kana-munanuudlisupp seesamiseemnetega (30) on kergem, kuid ka igavam roog. Idamaa mekkidega harjunud maitsemeel jääb igatsema pisut tugevamat seesaminooti.

Meeldiva üllatusena on menüüs sidrunikoogil võikala kreveti-veinikastme ja köögiviljajulienne'iga (130). Võikala söömise katsed pealinnas on siinkirjutajale seni ikka meeldivaid elamusi pakkunud ning ka Saka spa tabab sel korral kümnesse.

Veisefilee sinihallitusjuustu mousse'i, wasabi-kartulipüree, marineeritud suvikõrvitsa ja küüslaugu-veinikastmega (130) kirendab lausa Hispaania sürrealismiklassiku Miro stiilis garneeringumustritest ning moodustab kenakese maitsekomplekti, ehkki liha on vintskevõitu.

Amaretto crême brulée pohlamoosiga (40) tõestab, et Saka köögitiim on püüdlik ja asjatundlik: karamell on krõbe ja roog ise mahe ning mõnusalt kreemjas.

Täis kõhuga vaatetorni ronimiseks enam jaksu ei jätku, kuid lummavat vaadet maailma äärele saab nautida ka maapinnalt.

 

Saka Cliff Spa restoran

Saka mõis, Ida-Virumaa

Avatud 12-23

Hinne: 7