Peep Rohumäe
retsept
kuuele
Vaja läheb
- 100 g kuivatatud valgeid ube või purk (400 g) valgeid ube tomatikatmes
- 100 g rohelisi herneid
- 2 porgandit
- punane sibul
- varsseller
- 2 sl oliiviõli
- 2 küüslauguküünt
- 120 g riisi
- pakk tomatipastat
- 300 g tomateid
- liiter köögiviljapuljongit
- maitsestamiseks soola ja musta pipart
- 2 loorberilehte
- 100 g riivjuustu
Valmistamiseks
Haki küüslauk ja sibul. Koori porgandid ja lõika
õhukesteks ratasteks ning viiluta seller.
Kuumuta kastrulis õli ja hauta kõiki köögivilju koos
mõni minut. Lisa
tomatipasta, puljong, maitsesta soola ja pipraga ning keeda kaane all
nõrgal kuumusel veerand tundi. Seejärel lisa potti herned,
eelkeedetud
oad või oakonserv. Lisa riis, loorberileht ja hauta, kuni aedviljad on
pehmed, aga al dente. Lõpuks lisa tomativiilud ja riivitud juust. Hauta
veel 5 minutit, siis võta tulelt ja serveeri kohe.