Täidiseks

  • 9 haput õuna, südamed eemaldada ja tükeldada
  • 120 ml jõhvikaid poolitada
  • 120 ml õunamahla
  • 60 ml vahtrasiirupit
  • 1,5 tl tärklist
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • näputäis soola

Katteks

  • 360 ml kaerahelbeid
  • 120 ml täisteranisujahu
  • 240 ml sarapuupähkleid poolitada
  • 80 ml vahtrasiirupit
  • 50 g võid, lõigata viiludeks
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • näpuotsaga soola

Kuumuta ahi 200 kraadini. Vala õunamahl kaussi ja sega hulka tärklis ja seejärel ülejäänud täidiseained. Segu vala 30 x 20 cm suurusesse võiga määritud ahjuvormi.

Sega kokku katte koostisosad ja laota segu täidisele. Kata fooliumiga ja küpseta 50 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit, kuni kate on krõbe ning täidis tihke ning kobrutav. Serveeri niisama, vahukoore, hapukoore või vanillijäätisega.

Jõhvikad võib asendada pohlade või sõstardega.