Valgusfestivali toimumisaega jääb ka Läti juubeliaasta kõrgpunkt 18. november, mil lätlased tähistavad omariikluse 100. aastapäeva. Pealinnas algavad pidupäevaüritused traditsioonilise sõjaväeparaadiga, pärast mida asetavad kõrgemad riigitegelased Vabadussamba jalamile lilled ja Läti president peab kõne.

Õhtul toimub Riias hulgaliselt kontserte ja üritusi, millest paljud on publikule tasuta. Päev kulmineerub kell 21 algava suurejoonelise ilutulestikuga Daugava jõe kohal.

Sajandi suursündmusele pühendatud üritused jätkuvad Riias veel 19., 20. ja 21. novembrilgi.


Jõuluturg Riias

Riia pakub rohkelt silmailu ja uudistamist detsembriski, kui linn täitub pühademeeleoluga ja kauplemist alustavad jõuluturud. Riia kolm tuntumat jõululaata tegutsevad Toomkiriku väljakul, Esplanaadil ja Liivi väljakul.

Eriti kena näeb advendiajal välja Riia ajalooline vanalinn. Vanalinna pärliks on kahtlemata Püha Peetri kirik, mille 72 meetri kõrguse vaateplatvormi tipust avaneb ümbritsevale linnale ja Daugava jõele võrratu vaade. Väärib kindlasti külastamist!

Tasub teada, et Riia raekoja eest stardib iga päev kell 10.30 vanalinnatuur. Giidi juhendamisel käiakse 1,5 tunni jooksul läbi kõik olulisemad põneva ajalooga kohad, nagu Mustpeade maja, Suure ja Väikese gildi hooned, Riia toomkirik ja kunstimuuseum Riia Börs.


Raekoja plats Riias

Kui vanalinnas promeneerimine on kõhu tühjaks teinud, siis on õige aeg põigata sisse mõnda hubasesse restorani või kohvikusse. Neid leidub siin arvutul hulgal.

Einestamiskoha valikul on heaks abiks Läti Trip-Planner, virtuaalne reisiplaneerija, mis koondab endasse kõik tähtsamad Läti vaatamisväärsused, ööbimiskohad ning restoranid, kohvikud ja pubid.

Ostuhuvilistelgi pole tarvis vanalinnast kuigi kaugele minna. Mõnusaid pisikesi suveniiri- ja käsitööpoekesi, peeneid butiike ja lahedaid šopingukohti leidub siin igale maitsele ja rahakotile.

Läti 100 juubelipidustuste ja ürituste kohta leia lisainfot siit.

Inspiratsiooni ja lisaideid selle kohta, mida Lätis veel näha ja teha, leiad Latvia Traveli kodulehelt. Jälgi ka Instagramis @EnjoyLatvia.

Jaga
Kommentaarid