Vigases inglise keeles hüüatused toidukaardil panevad õlgu kehitama. Olgu, alaku menüü pealegi napaka tõdemusega “I’m so empty!”, aga põhiroogade nimistu algust ehtiv “I’m so horny… mmmm”!? Ja kokteilirivi avahüüe “Go, my wife still sleeping”? Eh?

Aga muusika on siin hea ja see tõstab koha väärtust omajagu.

Kergematest snäkkidest on kalmaarirõngad (45 krooni) üsna ilmetu, kuid see-eest rammus valik, seda paremini maitsevad aga mahedad šampinjonid valges kastmes (55). Taldrikutäis on üsna suur ja leebelt, aga piisavalt maitsestatud.

Prantsuse sibulasupp (35) on traditsiooniline paks ja juustusaiaviiluga varustatud kausitäis, kuid võiks maitselt pisut leebem olla. Praegu on tulemus liiga vänge ja hapu, ehkki mahedad kuklid aitavad maitset leevendada.

Kurb, aga kontrollitud fakt: siinne seljanka (30) peojärgse roidumuse vastu ei aita. Erinevalt sibulasupist on ta liiga lameda maitsega, ehkki teda on palju ja ta sisaldab korralikule seljankale kohaselt neerusid.

Firmarooga, “Islandi härga” (145) ehk kadakaoksaga suitsutatud loomaliharulli tuleb ettekandja kinnitusel oodata pool tundi. Seda suurem on üllatus, kui kopsakas praad juba koos supikäiguga lauale ilmub ja söömise ajaks omajagu jahtuda jõuab. Roog on tõesti härjasuurune ja käib ühele sööjale selgelt üle jõu. Liharullis leidub mitmesuguseid ürte ja pisut juustu (vist feta-) ja see kõik on kokku päris maitsev, kuigi massiivne nagu kahuritoru. Lisandiks valitud täidetud kartulid on aga ootamatult tuimad.

Ühtset stiili on toidukaardilt raske leida, kuid õige mitu kreeka toitu on siin küll. Kebab souvlaki (55), mahlakas sealihavarras, maitseb igatahes suurepäraselt. Ettekandja soovitatud tzatzikikaste tundub nii ilge ilmaga sobimatu, kreemjas piprakaste tabab aga kümnesse: see on soe, mahe ja pehme nagu villase käpikuga tehtud pai.

Magustoitu Islandi toidukaardil miskipärast ei pakuta, kuid ettekandjalt küsides võib saada efektse säraküünlaga varustatud jäätise. Kohv on miskipärast leige.

Island

Narva mnt 7, Tallinn

Avatud 8-02

Hinne: 6