Grillitud hiidkrevetid põldoa ja värske mündiga
neljale

Vaja läheb
500 g hiidkrevette
1 kg rohelisi põldube
100 g šalotti
0,5 dl oliiviõli
4 cl valget veini
sorts vett
15 g mündilehti
soola ja pipart

Kaunistamiseks
1 punane paprika
1 kollane paprika

Valmistamiseks
kuumuta oliiviõli. Pane pannile oad ja hakitud šalotid ning kuumuta läbi. Lisa valge vein ja kuumuta uuesti. Lisa nii palju vett, et kõik pannil oleks kaetud, ja keeda 10 minutit. Kurna oad välja, aga jäta saadud kaste alles. Oad jahuta ja koori. Vala pool ubade kogusest blenderisse, lisa natuke kastet ja oliiviõli ning surista sametiseks püreeks. Lisa mündilehti, soola ja pipart.
Puhasta krevetid, aga jäta sabaots koorimata. Kuumuta grill või pann ja prae krevetid kiiresti läbi.
Serveerimisel säti taldrikule 2 sl oapüreed, lisa terved oad, värske münt ning kaunistamiseks tilgake oliiviõli. Säti peale ringina krevetid ja tükeldatud paprika.

Värske puuviljasalat zabaglione’ga

Vaja läheb
30 g võid
300 g valgeid ja punaseid viinamarju
200 g viigimarju
100 g melonit
12 maasikat
2 õuna
2 pirni
1 apelsin (pressi mahl)
3 sl pruuni roosuhkrut
3–4 sl brändit

Valmistamiseks
koori ja viiluta puuviljad, poolita viinamarjad. Võid kasutada ka loetelust erinevaid puuvilju. Mõõda valmis zabaglione (prantsuspäraselt sabayon) komponendid. Aseta pott nõrga kuumusega pliidile. Pane sinna või ja esmalt kõvemad puuviljad (õun, pirn), seejärel viigimarjad, maasikad ja ülejäänud puuviljad. Lisa pruun suhkur, brändi ja kuumuta läbi. Viimasena lisa apelsinimahl.

Zabaglione
5 munakollast
3 sl pruuni roosuhkrut
4–5 sl valget veini
poolest sidrunist pressitud mahl

Valmistamiseks
võta kaks potti. Esimene vee tarvis ja teise vala kõik kastme komponendid ja tõsta pott esimese sisse. Pane pliidile ja hakka vispeldama. Tee seda seni, kuni munakollane muutub värvuselt heledamaks.
Puuviljad säti taldrikule, vala zabaglione’ga üle ja soovi korral puista peale tuhksuhkrut.

Grillitud veisefilee punase sibula ja palsamiäädikaga
neljale

Vaja läheb
800 g veise sisefileed
(200 g inimese kohta)
3–4 sl oliiviõli
200 g punast sibulat
60 g palsamiäädikat
4 sl pruuni roosuhkrut
1,5 dl punast veini
väike punt tüümiani
15 g võid (jaga kolmeks)
soola ja pipart

Valmistamiseks
lõika sisefilee kaheksaks. Viiluta sibul õhukeseks. Mõõda valmis palsamiäädikas, pruun suhkur ja vein. Kastmeks võta madal pott. Pane sinna oliiviõli ja võikuubik. Lisa sibul ning sega oliiviõli ja või segu kuumutades nii, et sibul jääks al dente. Lisa suhkur ja palsamiäädikas, kuumuta veidi veel ning lisa kogu vein, suurendades kuumust. Jätka kuumutamist, kuni osa vedelikust on välja auranud ja sellest tuleb ilus karamelline kaste. Lõpus lisa 10 g võid ja sega lusikaga läbi. Kuumuta pann kuivalt, selleks aseta pannile pisut meresoola. Kui meresool hakkab pannil hüplema, alles siis lisa oliiviõli. Prae lihaviile paar minutit mõlemalt poolt. Sool ja pipar lisa pärast liha pööramist.
Enne serveerimist oota kuni viis minutit, et mahlad lihast välja ei hakkaks voolama. Nüüd pane üks tükk sisefileed taldrikule, määri kokku palsamiäädikaga ja laota peale veinis hautatud sibul ning tõsta teine tükk sisefileed peale.