10.07.2009, 00:00
Sitsiilia leid
Need veinid on valmistatud Edela-Sitsiilias Trapani provintsis, kus valge veini
marjad on kasvanud 390 meetri kõrgusel ja punasel veinil 190 meetri
kõrgusel. Piirkond on kuum ja paikneb Sitsiilia punktis, mis Aafrika
rannikule kõige lähemal. Mõlemad veinid on müügil
Rataskaevu tänava lokaalis Osteria del Gallo Nero.
Timpune IGT 2007
Valmistatud Grillo viinamarjadest. 2007
aastat iseloomustavad intensiivsed vihmasajud õitsemise ajal ning
väga kuum sademetevaene aeg korje eel.
Vein on värvuselt
kollakas. Intensiivses ja elegantses aroomis on maasikas, pirn, veidi
vürtsi.
Maitselt ergutav, alguses ümar, järelmaitses
tsitrus ja valge šokolaad. Sobiks kokku grillitud sardiinide või
tuunikalaga.
Cutaja IGT 2006
Segu
Nero d’Avola, Syrah’, Cabernet Sauvignoni marjadest.
2006 aasta suvi oli kuum, kuiv ja tuuline. Marjad on käsitsi korjatud.
Nero d’Avola ja Syrah on laagerdunud 10 kuud suurtes 550-liitristes
vaatides. Cabernet Sauvignon küpseb 10 kuud prantsuse 225-liitristes
tünnides. Lõplik küpsemine pudelis 3–6 kuu
vältel.
Vein on aroomilt täidlane ja moosine, maitses
küpsed punased marjad – jõhvikas, sõstar, kirss,
kuivatatud must ploom. Maitsev, siidine tanniin ja pikk järelmaitse.
Sobiks hästi lambalihaga.